Čtyři jindřichohradečtí zastupitelé včetně starosty Stanislava Mrvky vystoupili z ČSSD a stali se členy hnutí Změna 2020. Na dnešním jednání zastupitelů se tak dá očekávat odvolání starosty.

Ve městě se mluví o tom, že už je „upečená“ zcela nová koalice, která by do čela radnice měla zvolit Jana Mlčáka (Patrioti JH). Tyto spekulace ale zatím nikdo nechce oficiálně potvrdit.

Živý přenos ze zastupitelstva sledujte zde:

Zdroj: Youtube
Volby. Ilustrační foto.
Do krajských voleb se chystají pozměněné koalice i úplní nováčci

„Jedná se o vnitřní boj sociální demokracie. Předpokládáme tedy, že ta přijde s nějakým návrhem. Nějaká jednání proběhla, ale my máme jen dva mandáty, takže v tomto případě nejsme vyjednávacím lídrem,“ uvedl Jan Mlčák.

V podobném duchu odpovídali i ostatní oslovení zastupitelé napříč politickými stranami.

O tom, co se plánuje na dnešní jednání zastupitelstva, nechce zatím nikdo mluvit. Jednotliví zastupitelé odkazují na členy ČSSD. Ale ani ti nic oficiálního nepotvrdili.

Hnutí Změna 2020.
Jiří Zimola představil hnutí Změna 2020

„My jsme tu z ČSSD zbyli dva, předpokládám spíše, že půjdeme do opozice. Změnu 2020 podporovat nechceme. A jestli někdo bude starostu odvolávat, to se uvidí až na jednání zastupitelstva,“ zmínila Petra Blížilová (ČSSD).

Podle zákulisních informací je už ale nová koalice domluvená a má potřebný počet hlasů a starostou chce zvolit už zmíněného Jana Mlčáka (Patrioti JH).

Jednání zastupitelstva je veřejné, koná se ve středu 24. června od 16 hodin v divadelním sále jindřichohradecké Střelnice.