Restaurace Škochův dům zaujme už na první pohled: architektonické prvky totiž činí z domu jednu z nejlepších ukázek goticko renesanční měšťanské architektury v Čechách.

Provozovatel Jiří Krejčí si je historického vzhledu budovy dobře vědom, a mimo jiné i proto nechal vyzdobit interiér restaurace tapetou ze zvětšeninami fotografií Žižkova náměstí z přelomu 19. a 20. století. „Tohle jinde nenajdete,“ říká s hrdostí v hlase. A není to jediný důvod k hrdosti. Když před 11 lety restauraci přebíral, čekala na něj spousta práce. Kromě rekonstrukce restaurace, v níž najde místo kolem padesátky lidí, to byly historické katakomby, jež až do jeho příchodu sloužily pouze jako skladiště.

„Všechno jsme museli vytahat ven a následně prostory citlivě zrekonstruovat. Díky tomu jsme však získali stylové posezení až pro dalších čtyřicet lidí,“ vysvětluje Jiří Krejčí. A navrch také vinný sklep se stálou teplotou.

V zoo na Větrovech přivedli na svět prvního zubra.
V táborské zoologické se narodil malý zubřík

Kromě vína se však do Škochova domu chodí především na pivo. „Čepujeme Budějovický Budvar, a to jedenáctku Echt a dvanáctku Kroužek. Kromě toho si u nás pivař může pochutnat na černém pivu a nechybí ani nealko. U Budvaru je především důležité, aby byl točený natřikrát: díky tomu má bohatou a hutnou pěnu, která vystupuje až přes vršek sklenice“ vysvětluje Jiří Krejčí.

VYHLÁŠENÁ KUCHYNĚ
Kromě nápojů si ale na své přijdou i milovníci české a rybí kuchyně. Restaurace je vyhlášená svou svíčkovou a kulajdou. Díky přísunu čerstvých ryb přímo ze sádek zde na hosty čeká široký výběr: od pstruhů přes candáty, amury, marény, lososy až po mořské úhoře.

„Sádky jsou od nás kousek, proto máme ryby vždy čerstvé a hosté to umí ocenit,“ dodává Jiří Krejčí.

O víkendu si pak mohou hosté dojít na tradiční pečenou kachnu. Oproti provozovatelům řady jiných restaurací si Jiří Krejčí chválí i svůj personál. „Problém s fluktuací zaměstnanců téměř neznám, ten základní kádr se tu drží už řadu let,“ chválí si Jiří Krejčí.