Restaurace Škochův dům zaujme už na první pohled: architektonické prvky totiž činí z domu jednu z nejlepších ukázek goticko renesanční měšťanské architektury v Čechách.

Interiér restaurace navíc zdobí tapety ze zvětšeninami fotografií Žižkova náměstí z přelomu 19. a 20. století. Restaurace nabízí hostům kolem čtyřiceti míst, dalších zhruba pětatřicet jich pak mohou nalézt v historických katakombách, které dlouhá léta sloužily jako skladiště. Po rekonstrukci však kromě katakomb získal Škochův dům navrch také vinný sklep se stálou teplotou.

Milovníci piva si ve Škochově domě přijdou na své. „Čepujeme od Budvaru dvanáctku Kroužek a také ležák Třiatřicítku. Zájemci tu mohou dostat také Plzeň a samozřejmě nealko,“ říká provozní a spolumajitelka Jana Novotná.

Výstava slavného fotografa v Táboře potrvá až do 24. července.
OBRAZEM: Galerie U Radnice nabízí průřez dílem Jana Saudka

Kromě nápojů si ale na své přijdou i milovníci české a rybí kuchyně. Restaurace je vyhlášená svou svíčkovou a kulajdou. „Nabízíme zkrátka klasickou českou kuchyni – svíčkovou či různé druhy gulášů. Pochutnat si ale můžete také na vyhlášených hamburgrech či rybí kuchyni,“ říká Novotná.

Na hosty čeká široký výběr ryb – lososů, pstruhů či candátů. Příležitostně si hosté mohou dojít i na tradiční pečenou kachnu. „Tu připravujeme většinou o víkendech,“ upřesňuje Jana Novotná, která restauraci provozuje od druhé poloviny roku 2018.

Otevření letní sezony se uskuteční v neděli 31. května od 14 hodin.
Spolek Sedlecká zahájí sezonu ve Vildově mlýně v Jistebnici

Letos jí zkřížila plány koronavirová karanténa. I přesto se nenechala odradit. „Nechali jsme výdejové okénko a fungoval i rozvoz jídla. Kromě toho musím poděkovat pracovníkům městského úřadu, kteří k nám chodili pro jídlo pravidelně,“ říká.

S otevřením zahrádek provoz konečně více ožil, od pondělka navíc mohou hosté využívat i zázemí klasické vnitřní restaurace.