Rezervace je možné provádět pouze:
- každý pracovní den v době od 8:00 do 14:00 hodin
- a to telefonicky na čísle: +420 602 533 691

V autobuse, který provozuje ČSAD Plzeň, je 33 míst, a na zájezd vyjede, pokud bude obsazeno 25 a více míst. "Hlásit se mohou jednotlivci i skupiny," dodal mluvčí NP Šumava Jan Dvořák s tím, že první zájezd je naplánován na úterý 8. června, další podle povolení k realizaci veřejných akcí v NP vždy út+st+čt do konce června.

Začátek trasy je vždy v Sušici nebo ve Vimperku a hlavními cíli jsou: jezero Laka, Železná Ruda, rozhledna Pancíř, Kepelské Zhůří. Po celou dobu je v autobuse přítomen průvodce.

V současnosti platí, že pro cestování autobusem do počtu 30 osob stačí mít respirátor účinnosti FFP2 a vyšší. Při návštěvě cílových míst jsou účastníci povinni se prokázat lektorovi příp. jiné pověřené osobě: absolvování PCR testu v posledních 7 dnech (negativní), absolvování POC testu v posledních 72 hodinách (negativní), mít vystavený certifikát Ministerstva zdravotnictví ČR o provedeném očkování, přičemž od první dávky očkování proti covidu-19 musí uběhnout nejméně 22 dní, mít laboratorně potvrzené prodělání onemocnění covid-19, které není starší jak 180 dní.