Majitel firmy Oldřich Pecha sice většinu své letošní produkce už prodal, a to především v zahraničí, ale ryb má stále dost.

„Samozřejmě, že myslíme i na naše Vánoce a domácí zákazníky, takže ryb máme dost,“ ujišťuje.

V oblíbenosti stále jednoznačně vede český kapr, který si spolu s dalšími druhy plave na sádkách ve vodě z Jordánu, již jim zaručuje nezkalenou chuť.

„I naši zahraniční zákazníci oceňují, že v sádkách máme vodu z Jordánu, který je záložním zdrojem pitné vody. Ryby jsou tak dobře vyčištěné a zbavené vedlejších zápachů,“ jmenuje Oldřich Pecha výhody jordánské vody.

V podnikové prodejně sádek bude kromě kapra na výběr amur, tolstolobik, pstruh nebo losos z Norska. Losos ovšem patří k vyšším cenovým kategoriím.

I u běžných ryb musí letos zákazník počítat s mírným nárůstem ceny. U nejběžnějšího kapra v první třídě a výběru stojí kilogram nově 82 korun.

V ceně se odrazil například letní nedostatek vody, kdy se musely rybníky slovit o něco dříve. Ani přezimování nebylo podle představ rybářů a projevilo se ve vyšších úhynech.