Neuvěřitelný příběh plný ran a výhrůžek o zabití si prožil řidič volkswagenu, který v pondělí ve směru od Písku projížděl Opařany a mířil na Tábor. Dle své výpovědi ho jiný řidič donutil zastavit a pak jej brutálně zbil. 

Muž (54) v pondělí kolem deváté ráno jel ve svém VW Multivan po hlavní silnici přes Opařany. Policii vypověděl, že se na něj již před obcí zavěsil řidič fabie šedé barvy s pražskou poznávací značkou, který na něj razantně najížděl a riskantně se ho snažil předjet. To se mu však vzhledem k hustotě provozu nepodařilo. Takto měli projet celé Opařany a až na výjezdu ve směru na Tábor se řidiči škodovky ho podařilo předjet.
„Poté ale snížil rychlost a začal jej tak zvaně vybrzďovat. Po této kolizní situaci, kdy došlo k lehkému kontaktu mezi vozidly, zastavili a vystoupili z automobilů,“ uvádí z výpovědi poškozeného řidiče mluvčí táborských policistů Miroslav Doubek.

Po krátké slovní výměně měl na muže z multivanu řidič škodovky brutálně zaútočit. Se svou mohutnou postavou – výšky odhadem 190 centimetrů a váhy 120 kilogramů, jej chytil do kravaty a svalil do příkopu vedle silnice. Útok tím nekončil, agresivní řidič jej dále povalil do oraniště, kde mu zasadil několik kopanců do zad a nohou. „Celý útok měl doprovázet výhrůžkami, že ho zabije,“ dodal Doubek.

Pak si svého objektu přestal všímat, nasedl do auta a vyrazil zpět na Opařany. Poškozený si z nepochopitelného útoku odnesl zhmožděniny žeber, škrábance, poničené oblečení a ještě přišel o brýle za deset tisíc. Ty se mu ani s pomocí dalšího řidiče, který u místa zastavil, nepodařilo najít. Událost pak s časovým odstupem oznámil policistům.

„Z důvodu objektivního zjištění všech skutečností incidentu tímto žádáme každého, kdo by k průběhu události mohl přispět jakoukoliv informací, a to nejen z místa napadení, ale i k průjezdu uvedených vozidel Opařany a hlavně k ustanovení druhého účastníka události, aby své informace předal policistům,“ vyzývá Doubek. Volat můžete buď bechyňské oddělení na telefon 974 238 750, nebo přímo linku 158.