Do této charitativní akce, jež letos upozorňuje na nelehkou situaci matek samoživitelek, se v našem kraji zapojí 39 obchodů a supermarketů. Od sobotní 8. do 18. hodiny lze v provozovnách Albert, BILLA, drogerie dm markt, Globus, Lidl, Makro, Penny Market, ROSSMANN a Tesco věnovat pro lidi, kteří je potřebují, trvanlivé potraviny, jako konzervy, mouku, rýži, luštěniny, olej, cukr, čokoládu, a drogistické zboží, např. dětské pleny a kosmetiku, mycí potřeby.

Ty budou postupně rozděleny mezi matky samoživitelky, seniory, lidi v azylových domech, lidi s postižením, rodiny ve finanční tísni, bezdomovce a další. Ve kterých prodejnách se můžete k pomoci přidat, zjistíte na www.narodnipotravinovasbirka.cz.

Občané ale mohou nabídnout potřebné věci celoročně. Jak uvedla ředitelka jihočeské potravinové banky v Českých Budějovicích Veronika Láchová, půjde-li o větší množství, lze je kontaktovat přes facebook a pro vše si přijedou. V krajském městě je můžete přinést do restaurace Slunce v Krajinské ulici a bezobalového krámku Rozmarýnka v Čechově ulici.