PÁTEK 26. SRPNA
* 19 hodin, Tábor
Dramatické ztvárnění historické události z doby husitské, ukázky historických řemesel i zbraní a především jedinečný pohled z hradní věže na město Tábor za soumraku, to vše vás čeká na Kotnově tento pátek. Na prohlídky, které se opakují vždy v celou hodinu, tedy v 19.00, ve 20.00, ve 21.00 a poslední ve 22.00 hodin, doporučujeme objednat se předem na tel. čísle 381 252 788. 

SOBOTA 27. SRPNA

* 8 hodin, Tábor
Českých svaz ochránců přírody zve dobrovolníky na úklidovou brigádu údolí Lužnice. Sraz je v 8 hodin u kiosku U Ježka (asfaltová cesta na pravém břehu Lužnice směrem k Harrachovce). Úklidové prostředky jsou zajištěny, pracovní rukavice si vezměte vlastní.

* 10 hodin,
Mladá Vožice
Jezdecký klub Mladá Vožice pořádá od 10 hodin na závodišti Koh-i-nooru jezdecké závody. V doprovodném programu uvidíte ukázku jízdy v dámském sedle a parkur králíků.

* 10 hodin, Tábor
Den otevřených dveří a letecký den pořádá dnes od 10 hodin na letišti Čápův dvůr Aeroklub Tábor. Letový program začne ve 13 hodin a uvidíte v něm akrobacie Martina Šonky, ukázky letového provozu, dvojvleky kluzáků, vojenský cvičný letoun L-4510, průlet Gripenů, seskoky parašutistů, vojenskou techniku, modeláře, automobilové veterány a další. Po celý den bude možno zakoupit i vyhlídkové lety za zvýhodnění ceny. Vstup na letecký den je pro všechny zdarma, za parkovné zaplatíte stovku.

* 15 hodin, Bechyně
Netradiční rozloučení s prázdninami pro děti i rodiče připravilo RC Hrošík. Prázdninové lumpačení se koná na stadionu a těšit se můžete na odpoledne plné soutěžních disciplín, cvičení se Soňou, ukázky činnosti hasičského sboru, opékání buřtů, na závěr v letním kině promítání filmu Malý pán. S sebou si nezapomeňte přibalit náhradní oblečení.

* 10 hodin,
Sezimovo Ústí
V rámci otevřených dveří si můžete dnes i zítra v době od 10 do 16 hodin prohlédnout exteriér i interiér vily Hany a Edvarda Benešových. Součástí je procházka přilehlým parkem a zastavení u hrobu manželů. Organizátoři doporučují prohlídky, které trvají 45 minut, kvůli velkému zájmu předem zamluvit na telefonním čísle 224 002 189.

* 19 hodin, Drahov
Poslední koncert v rámci festivalu Veselská ozvěna 2016 se uskuteční od 19 hodin v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Zazní skladby v podání šestičlenného vokálního sdružení Sotto il tono. Po skončení koncertu vás čeká komentovaná prohlídka kostela. Vstupné na akci je dobrovolné.

* 20 hodin,
Veselská pískovna
Thom Artwax vystoupí se svojí kapelou od 20 hodin na veselské pískovně. Vstupné na koncert činí 99 Kč.

* 20 hodin,
Hrad Šelmberk
Pokud chcete být svědky odchytu a sledování netopýrů, přijde na netopýří noc, která se koná od 20 hodin na hradě Šelmberk. Bude se i promítat a uvidíte také ukázku ochočených netopýrů. Akce je zdarma.

NEDĚLE 28. SRPNA

* 9 hodin, Tábor
Léta na bechyňce zakončí v neděli historická jízda na trati Tábor – Bechyně. Pravidelný osobní vlak v historické vozbě s elektrickou lokomotivou zvanou Bobinka vyjede z Tábora v 9.07 hodin, odjezd z Bechyně je v 10.04 hodin. Za jízdné zaplatíte dle běžného tarifu ČD. Během dne bude na nádraží ČD v Táboře doprovodný kulturní program v dobových kostýmech, kejklíř a chůdař se postarají o zábavné vstupy.

* 19 hodin, Tábor
Rozloučit se s létem a prázdninami mohou všichni ti, kteří zavítají na akci Jordánská bludička. V 19 hodin vyjde z náměstí T. G. Masaryka lampionový průvod pro děti zakončený na jordánské pláži. Tam se o doprovodný program postará kejklíř Slávek na chůdách, k zhlédnutí bude loutkové představení Kašpárek a dřevěný koník s klasickými dřevěnými marionetami, Divadlo Stuha připravilo pro děti hry a hlavolamy, které prověří jejich zručnost či postřeh. (pec)