Zhruba po dvou hodinách už bylo jasné, která z dívek pojede domů, a která postoupí ještě o krok výš. V tomto kole se pak už najdou jen pravé misky. Vypukne o prvním jarním dnu.

Tímto dnem - 21. březnem se soutěž Miss Sezimova Ústí přihlásí již podruhé o slovo. Letos se přihlásilo 23 dívek, což je oproti minulému ročníku značný úspěch. Celý páteční večer započal o páté hodině odpolední. Dívky nastoupily před porotu a dozvěděly se, kdo je bude hodnotit. Následovaly dvě soutěžní kategorie.

V první se dívky krátce představily a reagovaly na zvědavé otázky porotců. Pak se za zvuku hudby prošly na podpatcích a v upnutých legínách po pódiu. Večer vyvrcholil odevzdáním hodnoticích archů a sčítáním bodů. Po sečtení hlasů byla odhalena finálová desítka.

Finalistky se pak ještě jednou převlékly do soutěžních triček, vylosovaly si nová čísla a začalo focení. Dívky podniknou ještě před finálovým večerem focení plavek a v oblečení butiku Gerry Weber z Českých Budějovic.

„Ideální dívka by měla být hlavně sebevědomá. Není to jen o tom, aby byla vysoká a štíhlá a zvládala chůzi, pohyb pánví a tak dále. Musí mít něco navíc, protože krása vychází hlavně zevnitř. Dnes do finálové desítky postoupily všechny dívky, které jsem chtěla," uvedla za porotu Renata Potužníková, Missis 2001 a nyní produkční Pretty woman. 

Postupující desítka: 
(fota v galerii)
1 Barbora Vodehnalová
2 Barbora Macková
3 Jolana Švejdová
4 Sabina Čápová
5 Eliška Maitnerová
6 Magdalena Hašplová
7 Nikola Voštová
8 Thao Nguyen
9 Barbora Pavlíková
10 Veronika Boháčová

O jednotlivých dívkách z finálové desítky si přečtěte v pondělním tištěném vydání Táborského deníku. Ten také z těchto dívek najde Miss Táborského deníku. Hlasování začne 7. března, bude pomocí tištěných kuponů a na webu. 

Kateřina Šímová