Škola se oblékla do zelené – nejen učitelé a žáci, ale i projekty a výtvarné práce. Vše se ponořilo do padesáti odstínů zelené.

Vyučující zeměpisu Zdeněk Novák a Marek Švadlena uspořádali ve třídách výuku s netradičními náměty – 1. ročník spojil ve svém úkolu biologii a zeměpis – každý žák donesl květinu, či rostlinu, a představil ji ve skutečnosti i na interaktivní tabuli.

Studenti 2. ročníku – řešili s vyučujícím otázku – Proč slavit Den Země? Pokračující civilizace, prostřednictvím lidstva, čím dále tím více zasahuje do přírody. Jak omezit znečištění planety? Jak omezit množství plastů, které vypouštějí nejlidnatější státy světa, ale i ostatní volně do moře?

Motto diskuze a zpracování zajímavých projektových úkolů znělo: My bez planety? (se neobejdeme) Planeta bez nás? (se obejde)

Ve 3. ročníku se uskutečnila přednáška Jana Komzáka na téma Hledání účinnějších metod, jak čelit změně globálního podnebí. Byl prezentován vliv teplotních výkyvů planety na civilizační vzestup lidstva. Spojili jsme učivo dějepisu, fyziky a chemie.

Věra Komzáková