Užíval cizí automobil, ve kterém vozil velký lovecký nůž a kuklu. Ne náhodou. Dvakrát přepadl benzinové pumpy na Táborsku. 
Nyní táborští policisté jednadvacetiletého mladíka dopadli včetně jeho komplice.

V závěru minulého týdne táborští policisté obdrželi oznámení místního občana, že jeho osobní automobil značky Mazda 323 neoprávněně užívá jeho známý a nehodlá mu jej vrátit. „Uvedený vůz byl ostatně už delší dobu v hledáčku táborských kriminalistů, stejně jako jeho řidič," uvedl policejní mluvčí 
Miroslav Doubek.

Proto, když majitel ohlásil, že zahlédl svůj vůz odjíždět ve směru z Tábora na Prahu a že jej sleduje, policisté zakročili. Ve spolupráci s dopravní hlídkou Dálničního oddělení PČR Chotoviny vůz po krátkém pronásledování zastavili a i s řidičem zajistili.

Následné úkony prokázaly, že zájem kriminalistů o tento automobil i jeho řidiče je více než oprávněný. „Při následné důsledné prohlídce byl uvnitř vozu nalezen velký lovecký nůž a dále zde ukrytá černá kukla na hlavu," popsal Miroslav Doubek.

Po nástupu specialistů na násilnou trestnou činnost mladík brzy pochopil, že další zapírání nemá smysl. Pod tíhou důvodných indicií se doznal, že má na svědomí loupežné přepadení benzínové čerpací stanice z prosince 2014 v obci Drhovice a rovněž i další pumpy ze srpna 2015 na obchvatu města Tábor.

Ustanovit a následně zadržet jeho o dva roky staršího komplice, který mu při druhém z loupežných přepadení takzvaně hlídal dveře, bylo již pro kriminalisty rutinní záležitostí. „Oba mladíci si tak od kriminalistů vyslechli obvinění ze zločinu loupež. Na hlavního z aktérů kriminalisté podali podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby, který byl následně akceptován," řekl mluvčí.

Trestní stíhání jeho komplice je vedeno na svobodě. Oba čeká soud, kdy trestní zákoník za uvedené jednání stanoví trest odnětí svobody na dobu od dvou do deseti let. „Opět se tak potvrdilo, že žádný skutek nezůstane odložený v šuplíku a policejní mlýny, byť někdy s delším časovým odstupem, důsledně a zodpovědně melou," dodal Miroslav Doubek.