Polojasno s odpoledním přibýváním oblačnosti a lokální bouřky předpovídají meteorologové pro jižní Čechy na sobotu 27. června 2020.

Podle Františka Vavrušky z Českého hydrometeorologického ústavu se silnější bouřky čekají v neděli večer a v noci z neděle na pondělí pak přechod studené fronty. Ta má také způsobit ochlazení. Při bouřkách nejsou lokálně vyloučeny srážkové úhrny až na úrovni třicet milimetrů srážek vodního sloupce. Při přechodu fronty by pak mělo pršet celkově v jižních Čechách, ale ne tak intenzivně. Podle Františka Vavrušky možná meteorologové v sobotu vydají pro jižní Čechy výstrahu před nedělními bouřkami.

V pátek odpoledne se teploty v kraji pohybovaly kolem 25 °C. Například v Českých Budějovicích ukázal teploměr po 15. hodině 25,4 °C. V sobotu mají být nejvyšší teploty kolem 29 °C a v neděli až kolem 30 °C. Rekordy by ale měly odolat. "Ty jsou hodně přes 30 °C," uvedl František Vavruška a dodal, že pro České Budějovice je rekord na 27. června 36,1 °C z roku 1935 a na 28. června pak 34,0 °C také z roku 1935. V pondělí by měly nejvyšší teploty být kolem 20 °C.