Účastník krajského přeboru Vysočiny nezachytil nástup a po čtvrthodině doma prohrával 0:3. Hradec v prvním poločase jasně dominoval a do přestávky přidal ještě jednu trefu.

„Se Žirovnicí jsme hráli už v zimě. Je to kvalitní soupeř, chtěli jsme se s ním utkat znovu. Úvodní dějství bylo z naší strany výborné, jsem s výkonem velice spokojený, i když nějaké mouchy by se pochopitelně vždycky našly,“ podotkl jindřichohradecký trenér Marek Černoch.

Ten po změně stran hodně prostřídal a navíc i proházel některé posty, což se na výkonu jeho svěřenců projevilo.

„Potřebujeme zabudovat nové hráče a ty stávající vyzkoušet i na jiných pozicích, než na jakých pravidelně nastupují. To se pochopitelně odrazilo i na kompaktnosti naší hry, ale kluci rozhodně nezklamali,“ uvedl.

Chválil rovněž výkony obou zahraničních akvizic, brazilského útočníka Gustava Duarteho a francouzského středopolaře Bachira Abderrabiho.

„Duarte měl tři šance, z nichž dal dva góly. Kéž by mu taková produktivita vydržela. Abderrabi hrál v záloze rovněž výborně. Oba by měli být výraznými posilami,“ zdůraznil kouč.

Ve středu 31. července se FK Jindřichův Hradec 1910 představí v předkole MOL Cupu na stadionu Soběslavi.

„Čeká nás velice těžký protivník, jehož já osobně v divizi tipuji mezi pětici nejlepších. Bereme tento duel sice jako další přípravu, ale zároveň chceme domácí potrápit a pokusíme se postoupit, přestože naše sestava zřejmě nebude ještě top. Potřebujeme některé nové hráče vidět v ostrém soutěžním utkání, což přesně duel v Soběslavi splňuje,“ poznamenal Marek Černoch.

Slavoj Žirovnice – FK Jindřichův Hradec 3:6 (1:4)

Branky: Vodáček 2, Cajz - Duarte 2, Votava, Toman, Princ, Janák.

FK JH: Oliva – Tuček, Králíček, Völfel, Blažek – Janák, Jindra, Abderrabi, Votava – Toman, Duarte. Střídali: T. Cettl – D. Cettl, Krejník, Princ, Kubín, Chyška.