HZS Plzeňského kraje uspořádal další ze závodu Českého poháru v disciplínách TFA. Třetí ze závodu se konal v Plzni na náměstí Republiky.

Michal Brousil do Plzně přijel jako vedoucí závodník celého poháru. V žádné letošní soutěži zatím nepoznal porážku. A famózní formu předvedl i na plzeňském závodě.

Čtyři úseky korunované výstupem do věže katedrály sv. Bartoloměje Michal Brousil zvládl v parádním čase 4:54,32. Svého největšího sportovního rivala Pavla Kouříka z HZS Plzeňského kraje, který je loňským a předloňským vítězem celého Českého poháru, dnes porazil o pouhých 28 setin sekundy. Michal i tentokrát ovládl nejen svou věkovou kategorii, ale opět zvítězil i v absolutním pořadí.

Obrovského úspěchu dosáhl také další písecký závodník, a to David Kubiš, jehož čas 5:07,94 znamenal 1. místo v jeho věkové kategorii a 3. místo celkem.

HZS Jihočeského kraje dále reprezentovali:

 Petr Pecka (územní odbor Prachatice) – 6:55,52 – 4. místo, kategorie C

 Jan Jungwirth – (územní odbor Český Krumlov) – 7:21,64 – 17. místo, kategorie B

 Radek Rokůsek – (územní odbor Český Krumlov) – 10:25,59 – 42. místo, kategorie B

Všem závodníkům patří velká gratulace za absolvování extrémního závodu.

Fenoména letošního TFA Michala Brousila, Davida Kubiše a další jihočeské borce můžete vidět závodit na vlastní oči, a to na krajské soutěži v TFA, která se uskuteční v sobotu 22. června na Zadově. Více o závodu najdete na stránkách www.hzsjck.cz v aktualitách.

Vendula Matějů