Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Peníze se o Silvestru nesypaly

Táborsko - Oslavy konce roku nepřinesly do pokladen restaurací kýžený zisk. Návštěvníci více šetřili

2.1.2013 1
SDÍLEJ:

Lidé na Silvestra příliš neutráceli.Foto: Lucie Janečková

Bujaré oslavy na konci starého roku nepřinesly do restaurací na Táborsku kýžený zisk. Deník oslovil majitele pohostinství a všichni se shodli na tom, že lidé na Silvestra šetřili.

„Měli jsme uzavřenou společnost asi šedesáti osob. Každý rok po půlnoci ale dveře restaurace otvíráme a na panáka či pivo si k nám zajdou i lidé z ulice. Obvykle jich bývaly desítky. Teď jich bylo jen pár," hodnotil silvestrovské oslavy jednatel restaurace U Dvou koček v Táboře Josef Svatek.

Dodal, že na tržbách byl znát také dřívější odchod štamgastů. „Ještě na konci roku 2011 u nás návštěvníci vydrželi do ranních hodin. Nyní odcházeli kolem půl třetí," popisuje Josef Svatek s tím, že právě na tom je vidět útlum oproti předchozímu roku.
Stejný názor sdíleli také Martin Ronge z táborské restaurace Braník a provozovatel restaurace Pivovarský dvůr ve Veselí nad Lužnicí Jaroslav Novák.

„Když jsem to spočítal, došel jsem k názoru, že lidé utráceli méně," řekl Jaroslav Novák, k němuž do pivnice přišlo nový rok přivítat asi čtyřicet především stálých hostů.

To, že štamgasti spíše šetřili, než rozhazovali, potvrdil i Milan Kozel, který poslední den v roce vyrazil do jedné z bechyňských restaurací.

„Na konci roku 2011 jsem v baru nechal asi tisíc korun. O tomto Silvestru jsem se však mírnil. Útratu jsem spočítal asi na pět set korun. Kupoval jsem si veskrze jen pití a také něco k němu na zakousnutí," vysvětlil.

Nižší silvestrovskou tržbu měli také v Café & Baru Havana v Táboře. „Možná je to tím, že lidé se bojí, co jim nový rok přinese a zbytečně proto nerozhazují," konstatovala majitelka Hana Hořejší.

Podle ní návštěvníci poslední den v roce zůstávali u klasického pití, z tvrdého alkoholu si vybírali dražší rum, z jídla si objednávali hlavně steaky či tatarské bifteky.

Jaký rok mají čekat majitelé restaurací letos, lze podle nich jen těžko odhadovat. „Vzhledem ke zvýšení daně z přidané hodnoty se postupně asi bude zdražovat jídlo a restaurace se pro lidi stane luxusem. Myslím, že většina z nich je ale ochotna připlatit si za kvalitu," dodala.

Autor: Lucie Janečková

2.1.2013 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:
Podzimní počasí dokáže být i příjemné.

Vyšší Brod zažil léto, ve středu rozhodnou o teplotě mlhy

Nádraží Jindřichohradeckých místních drah.

Organizování dopravy JHMD převzala železniční správa

Zloděj ukradl keramickou štiku

Bechyně - Policisté pátrají po zloději, který mezi 2. až 15. říjnem vnikl na pozemek jednoho z domů v chatové osadě Lišky u Bechyně a ukradl z něj keramickou sochu štiky od autora Jana Koláře. Majiteli tak způsobil škodu ve výši dvanáct tisíc korun.

Mladým táborským judistům domácím prostředí náramně svědčilo

Tábor – Sokolovna v Táboře se v sobotu ponořila do atmosféry turnaje mladých judistů.

Vandal poničil tenisovou halu

Bechyně – Policisté v úterý vyhlásili pátrání po pachateli či pachatelích, kteří v době od pátečního večera do pondělního rána poškodili prořezáním a propálením od cigaret plášť kryté tenisové haly v areálu TJ Jiskra v Písecké ulici v Bechyni.

Své první tablo získají prvňáčci ze základních škol v Soběslavi

Soběslav - Deník ve středu zveřejní nové školáčky v unikátním projektu. S Táborským deníkem získají svoje první tablo.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení