PÁTEK

SOBĚSLAV

Mikulášská besídka. V Domě děti a mládeže bude od 15.30 hodin pořádně živo. Svou návštěvou ho poctí Mikuláš s rozvernými čerty, kteří si stejně jako děti jistě nenechají ujít nachystanou diskotéku.
Koncert Pavla Helana. Kostel sv. Petra a Pavla na náměstí Republiky přivítá v 18 hodin osobitého moravského písničkáře Pavla Helana, který se stal v roce 2013 finalistou známé televizní show Česko Slovensko má talent.

TÁBOR

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu. Na Žižkovo náměstí dorazí v 16.30 hodin ta pravá předvánoční atmosféra. Rozsvícení vánočního stromu pochopitelně doprovodí i další zábavný program. Pro přítomné bude otevřena Andělská pošta: tři obří andělé (herci divadla Studna) jim pomohou poslat vánoční přání a Andělské poselství snese na náměstí čtyřmetrová loutka anděla. Akci doprovodí skupina Stanley's Dixie Street Band a brněnský soubor Kamarádi.

Živulinky. Evropská lidová hudba v podání dámského kvarteta Živulinky rozezní od 16 hodin galerii knihkupectví Baobab. Krásný prožitek za doprovodu vícehlasého zpěvu, harfy, violy, houslí a cella je spojen s benefičním počinem. Výtěžek z akce bude věnován na podporu dětského klubu Janíček.

Zámek. U příležitosti 130. výročí otevření historické budovy divadla se můžete těšit na dramatizaci nejtajemnějšího románu Franze Kafky Zámek. Nastudovali ji členové Divadelního souboru Tábor. Představení začne v 19 hodin.

Divadlo Oskara Nedbala slaví 131. výročí vzniku.
Divadlo Oskara Nedbala slaví 130. výročí vzniku

Špejbl's Helprs. Máte rádi syrovou rockovou muziku kapely AC/DC? V tom případě nesmíte chybět v klubu Housova mlýna, kam ve 21 hodin dorazí nejznámější tuzemský revival této legendární formace.

PLANÁ NAD LUŽNICÍ

Den pro dětskou knihu. Městská knihovna v Plané bude patřit od 15 do 18 hodin především dětem. Čeká tam na ně hraní, čtení, vyprávění, loutková pohádka i nějaké to adventní mlsání. A také překvapení…!

Zelené pátky se zeleným čajem. Každý první pátek v měsíci je v přednáškovém sále na faře vyhrazen cestopisnému cyklu. Tentokrát se díky J. Šístkovi dozvíme něco o Krásách a kráskách Namibie. Jeho vyprávění začíná v 19 hodin.

SEZIMOVO ÚSTÍ

Slavnostní nasvícení města. V 16 hodin dostane Sezimovo Ústí sváteční kabát. Program na náměstí Tomáše Bati odstartuje vystoupení nadšenců projektu Sezimák zpívá gospel. Přítomným zahraje i hudební skupina RK-Band a nebude chybět ani společné vypouštění žlutých balonků se vzkazy pro Ježíška.

DRAŽICE

Setkání s historií. V sále kulturního domu se od 18 hodin koná už šesté Setkání s historií na téma od vzpomínek k současnosti. Tentokrát jeho účastníkům přiblíží Miluše Voborová proměny obce a při následné besedě se jim představí myslivecké sdružení.

BOROTÍN

Čertovské rojení. V Hostinci pod Kaštanem se v 17 hodin otevře peklo. A nejen to – na děti čeká také diskotéka, řada soutěží, bonbónový déšť a malý dárek od neposedného čertíka.