V pátek svému zranění podlehl na Jihočeských silnicích řidič čtyřkolky. Jak uvedl krajský policejní mluvčí Jiří Matzner nehoda se stala kolem šesté večer na Strakonicku, kdy 44letý řidič čtyřkolky bez registrační značky nezvládl pravděpodobně vlivem rychlosti stroj na silnici mezi obcemi Drážov – Zálesí a havaroval v mírné pravotočivé zatáčce. „Čtyřkolka se převrátila a řidič zůstal ležet zraněný na vozovce. Pravděpodobně neměl ochrannou přilbu. Z místa nehody byl letecky transportován do nemocnice v Českých Budějovicích,“ uvedl. Policisté, kteří nehodu vyšetřují ale obdrželi po několika hodinách z nemocnice zprávu, že řidič přes veškerou péči podlehl svým zraněním.

Ilustrační foto.
Řidič čtyřkolky po nehodě v nemocnici zemřel

Další nehoda zřejmě pod vlivem alkoholu se stala v pátek po půlnoci v krajském městě, kdy 37letý řidič vozidla Ford Fiesta nezastavil před vyznačeným přechodem pro chodce, přestože tak učinil řidič trolejbusu jedoucí v pravém jízdním pruhu a následně srazil přecházejícího 29letého chodce.

Krajský policejní mluvčí Jiří Matzner ke střetu uvedl: „Chodec byl se zraněními a v bezvědomí po prvotním ošetření na místě převezen záchranáři do nemocnice. U řidiče, pravděpodobného viníka nehody, policisté zjistili bezmála dvě promile alkoholu v dechu. Řidič Fordu je tak podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnil mluvčí.

Dům v českobudějovické ulici H. Malířové, kde se násilný čin podle sousedů v úterý pozdě večer stal.
Klidnou čtvrtí otřásla vražda mezi seniory

Další řidičku v krajském městě dopadli policisté podle krajského policejního mluvčího Jiřího Matznera také pod vlivem alkoholu. „Zhruba ve stejnou dobu na druhé straně Českých Budějovic zastavili a kontrolovali policisté řidičku vozidla značky Mitsubishi. Dvaadvacetiletá řidička vozidla se na výzvu policistů podrobila dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu,“ uvedl mluvčí.

Ilustrační foto
Psa, jenž pokousal dívku, odebrali. Je v útulku

Řidička nadýchala bezmála tři promile. „Policisté zakázali další jízdu. V rámci zkráceného přípravného řízení se řidička dostane před soud do dvou týdnů. Zodpovídat se bude z trestného činu ohrožení pod vlivem návykových látek. Naštěstí nestačila způsobit žádnou dopravní nehodu,“ dodal mluvčí.