Každý, kdo se v sobotu 17. listopadu prokáže u pokladny studentským průkazem nebo kartou ISIC, dostane vstupenku se slevou. Všichni návštěvníci se v sobotu mohou těšit na komentované krmení lvů pustinných Simby a Elsy, které začne v 11 hodin. Od 14 hodin pak bude probíhat komentované krmení makaků jávských.

„Myslíme si, že stojí za to ocenit studenty za jejich píli a nasazení nejen po vysvědčení, ale i během roku. Budeme rádi, když využijí možnost si od školy a knih trochu odpočinout právě v naší zoo. Ta má na podzim nezaměnitelnou atmosféru a určitě stojí za to ji v tomto období navštívit.“ komentuje akci pro studenty tiskový mluvčí ZOO Tábor Filip Sušanka.

Táborská zoologická zahrada má od listopadu do března otevřeno jen o víkendech od 9:00 do 16:00. Návštěvníci mají také stále možnost získat dětskou vstupenku zdarma za tašku kaštanů. Ty slouží jako pochoutka našim zubrům a divokým prasatům.

Rozlohou největší zoologická zahrada jižních Čech ZOO Tábor je zároveň jednou z nejmladších zoologických zahrad v Česku. Vznikla v květnu 2015 poté, co ji od insolvenčního správce koupil pražský developer a biolog Evžen Korec. Tím ji zachránil před likvidací a rozprodáním zvířat. Pro veřejnost byla ZOO Tábor otevřena o měsíc později. Jen v minulém roce ji navštívilo 77 tisíc lidí. Hlavním posláním zahrady je chov a ochrana ohrožených druhů zvířat. Aktuálně v ZOO Tábor žije přes 300 zvířat 71 živočišných druhů.