Podpora jde z městského fondu pokut, přičemž radnice předpokládá, že do něj letos přiteče bezmála tři a půl milionu, což je běžná cifra pro každý rok. Podle loňských ukazatelů by se o pětinu příjmu mohli postarat řidiči, které pokutuje městská policie.

Kolik kdo dostal1. Kamerový systém = 500 tis.
2. Krizové řízení = 639 tis.
3. Táborská setkání = 250 tis.
4. HZS = 130 tis.
5. Sociální oblast = 400 tis.
6. Rezerva na rolbu = 400 tis.
7. Na opravu střech y ZŠ Mik.
    z Husi =500 tis.
8. Fond TV = 400 tis.

„Za celý loňský rok jsme na pokutách vybrali 685 tisíc. Blokových pokut ale o něco ubylo, protože některé sankce již nelze řešit přímo na místě, ale přechází do správního řízení," uvedl šéf městských strážníků Petr Svoboda.
Jedna z osmi položek je určená pro táborský hasičský záchranný sbor. Starosta Jiří Fišer a ředitel HZS Petr Hojsák se dohodli, že město profesionálnímu sboru pošle 130 tisíc. Podle Františka Dědiče z ODS je to málo.
„Máme tady dost krajských zastupitelů, aby dokázali sbor plně zabezpečit z kraje. Pokud ne, tak pro něj navrhuji 200 tisíc," prosazoval změnu, ale získal pro ni jen čtyři hlasy ze třiadvaceti přítomných kolegů zastupitelů.
Na začátku roku rozdělují politici jen fiktivní peníze, ve fondu ještě reálně nejsou.
„Asi se zase naplní, vždy tomu tak bylo. Pokud ne, půjdou peníze z provozní rezervy," naznačila místostarostka pro finance Kateřina Bláhová postup, kdyby občané během tohoto roku stoprocentně dodržovali všechna pravidla a nařízení a pokuty by neplatili.