Dnes se v Táboře bude opět projednávat kauza Snášel, v níž jde o podvody lidí, dluhy, zpronevěry. Soudce Petr Černý jí věnuje první tři pracovní dny, Stanislav Snášel je již ve vězení za předchozí obvinění.

Dnešek je také čertovským dnem. Koná se například v Plané nad Lužnicí od 16 hodin před radnicí. O hodinu později dorazí čerti s Mikulášem a andělem na Žižkovo náměstí do Tábora, kde se objeví i pekelníci zvaní Krampusové. A čertovské tancovánky pro děti připravili i v Sezimově Ústí, v sále kina Spetrum začínají v 17 hodin.

Slavná „matka" silnic americká Route 66 se zítra spojí s Táborem. Svoje zážitky z cesty napříč Amerikou přijede do Univerzity vyprávět Zdeněk Jurásek, začíná v 19 hodin.

Ve středu se v Plané nad Lužnicí v 18 hodin sejdou zastupitelé města, mezi jinými body mají i schvalování dotace pro MHD na příští rok a také vyhlášky, která ve městě nastaví užívání pyrotechniky a noční klid. Zastupitelé se také vyjádří k navrženému rozpočtu pro příští rok.

Nově vybavené učebny, ale i možnost nahlédnout do vyučovací hodiny, to čeká každého, kdo přijde ve středu na den otevřených dveří dačického gymnázia. Vždy v celou hodinu v době od 8 do 17 hodin bude také začínat prezentace školy pro žáky 5. a 9. tříd. Odpoledne od 14 do 17 hodin bude také možné navštívit Den otevřených dveří v Základní škole B. Němcové v Dačicích, jehož součástí bude vánoční jarmark a vystoupení žáků.

Na pátek už má prachatický starosta Martin Malý připravenou kytici a blahopřání. Půjde gratulovat nejstarší obyvatelce města Prachatice, která žije v domě s pečovatelskou službou na Skalce.

V sobotu od 9 do 14 hodin pořádá Prácheňské muzeum ve víceúčelové hale Elim na Výstavišti v Písku předvánoční burzu minerálů, drahých kamenů, šperků a fosilií. Přijíždějí sem vystavovatelé i návštěvníci z celé republiky.

Tradiční velkou chovatelskou výstavu pořádají v sobotu a v neděli v pavilonu R1 v areálu Výstaviště České Budějovice tři chovatelské organizace z krajského města. Návštěvníci uvidí několik stovek holubů, králíků a drůbeže a v sobotu i v neděli se uskuteční také velký trh zvířat. Otevřeno bude v sobotu od 8 do 17 hodin a v neděli od 8 do 12 hodin. Součástí akce budou také dvě speciální výstavy holubů. Své svěřence představí členové jihočeské pobočky Klubu chovatelů moravských pštrosů a konat se bude i celostátní výstava holubů slepičáků.

I letos se nádvoří zámku Blatná rozehraje koledami a pohostí vás tradičními vánočními trhy. Bude to v neděli od 14 do 17 hodin.

V neděli se koná v Táboře staročeský vánoční trh. Na Žižkově náměstí potrvá od 9 do 18 hodin a od mincíře si například budete moci nechat vyrazit vánoční minci. V 16.30 hodin u kostela ožije betlémský příběh.