Prostor kolem kašny se tak během pondělního večera proměnil v místo, kde vládli čerti a předváděli nejrůznější kouzla a dovednosti. Mezi lidmi pak chodil Mikuláš i andělé, děti se mohly nechat rozmazlovat u nejrůznějších stánků, nebo si vyrobit v dílničce nějaké to přáníčko.

Jak to na Čertovinách vypadalo, můžete vidět v obsáhlém fotoreportu Davida Peltána.

A co dalšího Tábor nabídne v nadcházejících dnech a týdnech?

Dvoudenní Staročeský vánoční trh s programem se bude konat třetí adventní víkend, tedy 10.–11. prosince. Těšit se můžete na sto vánočních stánků, dřevěný kolotoč, dětskou dílničku a živé velbloudy. Budete si moci vyzkoušet staročeské vánoční zvyky a dovednosti. O kulturní program se postarají v sobotu Staropražští pardálové a orchestr Péro za kloboukem a v neděli Žesťový soubor Jakuba Valeše a kapela Švejk Band.

Ilustrační foto.
Porucha kotle ve výtopně na Pražském sídlišti v Táboře omezila dodávku

Sobotu 17. prosince vpředvečer Zlaté neděle zpestří náladu na Žižkově náměstí od 16.00 do 19.00 hodin Živý betlém. Návštěvníci se mohou těšit na zvířátka, trubači zahrají v každou celou hodinu vánoční melodie a pastýř bude vyprávět „Jak to bylo s Ježíškem a proč slavíme Vánoce“. Program doplní Andělská kapela a Ježíškova vánoční poštovna.

V sobotu 24. prosince se na Štědrý den bude na Žižkově náměstí od 9. 30 hodin tradičně rozdávat betlémské světlo, večer je připraveno vánoční vytrubování a půlnoční mše.

Tábor vysadil 61 nových stromů.
Tábor vysadil 61 nových stromů. Došlo i na záhony

Další letošní novinku představuje Česká mše vánoční „Hej mistře“ v podání táborského symfonického orchestru Bolech. Její interpretace se uskuteční 26. prosince od 16.00 hodin v děkanském kostele Proměnění Páně na hoře Tábor na Žižkově náměstí. Nový rok přivítá město Tábor novoročním varhanním koncertem v 15.30 hodin v poutním kostele v Klokotech.