Letos měl několik novinek. Děti si vyzkoušely ruční džberovou stříkačku a na výlet přijelo sedm dětí z Dětského domova Radenín.

Začínalo se v 15 hodin, u vchodu děti s rodiči vítaly Jiřina Jireková s Ivou Škrletovou. „U nás děti dostanou soutěžní kartičku, na kterou sbírají razítka, která obdrží za splnění úkolů na osmi stanovištích,“ vysvětlila Jiřina. „Když budou mít všechny úkoly splněné a kartičky plné, mohou si k nám přijít pro odměnu,“ dodala Iva. Každý závodník obdržel balíček se sladkou odměnou a letos všechny děti dostaly pistole na vodu, z kterých měly obrovskou radost.

Soutěžilo se v různých disciplínách, děti skákaly v pytlích, chodily na chůdách, nosily vodu v kelímkách po trase, absolvovaly překážkovou dráhu či střílely míčky na terč. Největší fronta se jako každý rok tvořila u stanoviště se střelbou ze vzduchovky. Tady Petr Hejný s manželkou Lucií zkušeně zasvěcoval i ty děti, které zbraň v ruce držely poprvé. Další velmi obsazené stanoviště bylo to s číslem sedm. Zde děti pod vedením Jitky Matúšů stříkaly ruční stříkačkou na plechovky. V permanenci měly i oblíbený skákací hrad či labyrint z kartonových krabic.

Namotivováni byli i někteří rodiče, vyzvedli si vlastní soutěžní karty a pustili se do plnění disciplín. Dětem z dětského domova se v Košicích také moc líbilo a neměly se k odjezdu. „Moc se nám tu líbí, děti tu vydrží snad do večera, bude těžké přimět je k odjezdu, moc děkujeme za pozvání,“ děkovala jejich vychovatelka.

Lenka Pospíšilová