Jihočeský kraj je tak opět nejštědřejším poskytovatelem podpory v rámci POV ze všech krajů v republice.
Deník o tom informovala Hana Brožková z oddělení informací a styku s veřejností Krajského úřadu Jihočeského kraje.

NÁDRŽE A RYBNÍČKY

Ke zvelebení jihočeských vesnic slouží další dotační titul, v rámci něhož získá sedmnáct žadatelů celkem dva a půl milionu korun na opravu požárních nádrží a návesních rybníčků.

Rozhodnutí zastupitelstva potvrdil náměstek hejtmanky Pavel Hroch.

„Jsme hrdí na malebnost našich jihočeských vesnic. Zároveň si uvědomujeme, že se v nich našim obyvatelům musí hlavně dobře žít. Proto je podpora obcí a života v nich naší prioritou," uvedl náměstek Pavel Hroch.

PRO RODINY A DĚTI

Na peníze se mohou podle Pavla Hrocha těšit i nej᠆mladší obyvatelé jižních Čech. Nově byl totiž schválen dotační program na podporu sportovní činnosti dětí a mládeže. Jihočeský kraj na něj vyčlenil deset milionů korun.
Dalších 640 tisíc korun je určeno na reprezentaci kraje v oblasti vědy, mládeže a sportu. Na práci s mládeží poputuje dalších 605 tisíc korun. Získá je sedmnáct úspěšných žadatelů.

Další peníze mají podpořit rodinnou politiku. Celých dva a půl milionu korun dostane pětatřicet organizací, které se zabývají mezigeneračním soužitím, či prevenci sociálního vyloučení rodičů pečujících o děti.
Celkem pět a půl milionu korun je určeno na 84 neinvestičních projektů pro sbory dobrovolných hasičů.

PRO PĚT NEMOCNIC

Na vzdělávání jihočeských lékařů je určeno 500 tisíc korun. Získají je nemocnice v Písku, Strakonicích, Táboře, Prachaticích a Jindřichově Hradci.

Celkem čtrnáct projektůz oblasti rozvoje sociálních služeb si mezi sebe rozdělí finanční příspěvek ve výši 1,29 milionů korun.

Na další podporu sociálně zdravotních aktivit poputuje celkem 660 tisíc korun. Peníze získá dvacet úspěšných žádostí.

SLABÉ OBLASTI A BEZPEČÍ

Zlepšit život obyvatel hospodářsky slabých oblastí pomůže další dotační program Jihočeského kraje.
„V rámci něj získá celkem devatenáct projektů 7,5 milionu korun na vytvoření nebo opravy objektů občanské vybavenosti či startovacích bytů, včetně následného vybavení. Na zajištění bezpečnostních prvků u pozemních komunikací bude devatenácti žadatelům poskytnuto 2,5 milionů korun," uzavřel náměstek Pavel Hroch. (hbr)