Obyvatelé Tábora se tak prvně připojí k městům, mezi něž patří na jihu Čech Český Krumlov, Písek či České Budějovice.

Písek si pro letošní rok rozhodl pro volbu občanů vyhradit rovnou pět milionů s maximální částkou na projekt ve výši jednoho milionu. Pět milionů se chystají rozdělit i České Budějovice.

Ilustrační foto.
S tunely u Hosína ještě chtějí bojovat

Tábor je do začátku skromnější a pro první pokus si připravil celkem dva miliony s tím, že maximální částka na projekt je pět set tisíc korun. Půl milionu je navíc vyhrazeno pro neočekávané vícenáklady.

KAŽDÝ MÁ TŘI HLASY

Do hlasování postoupí projekty, které získají kromě podpory občanů i kladné vyjádření úředníků, zda je návrh vůbec proveditelný.

„Na hlasování připadnou na každého občana tři hlasy – dva pozitivní a jeden negativní,“ upřesnil místostarosta Václav Klecanda.

Třetí komunální elektromobil disponuje speciální technologií na ekologické hubení plevele. Pracovní nástavba Oeliatec k práci využívá mikrokapky vody o teplotě 120 °C.
Na jaře vyrazí do boje s plevelem parní stroj

Podat návrh bude možné na webových stránkách aplikace info.taborcz.eu od prvního března do prvního dubna. „Každý účastník se bude moci registrovat pomocí mobilního telefonního čísla, na které mu přijde ověřovací sms,“ sdělil místostarosta.