Podíl nezaměstnaných ve věku 15 až 64 let zůstal na úrovni 2,5 procenta. Počet uchazečů na jedno volné pracovní místo je už čtvrtý měsíc po sobě na úrovni 0,5. Na jednoho nezaměstnaného tak připadají dvě volná pracovní místa.

Klenovický návesní rybník se už od října dočká vody a opět poslouží svému účelu.
Hasičské nádrži prodlouží životnost

Jak potvrdil ředitel táborského Úřadu práce Pavel Kaczor, nebýt tradičního sezonního příchodu některých absolventů do evidence, čísla by byla ještě o něco příznivější.

VOLNÝCH MÍST JE DOSTATEK

Po určitém letním zvolnění oživuje náborová aktivita firem, což se odráží i v počtu nabízených volných míst. Těch je aktuálně 3815, což je historicky nejvíc.

„Problémem je spíše strukturální nesoulad nabídky a poptávky, zaměstnavatelé hledají jiné profese, než které jsou v naší evidenci,“ upřesnil Pavel Kaczor.

Při Táborských setkáních byla ulice Na Parkánech průjezdná. Už od pondělí 16. září je opět uzavřená.
Začala oprava vozovky táborské ulice Na Parkánech

Stále je silná poptávka po řemeslnících, dělnících, technických kvalifikacích, ale třeba i řidičích. Komplikací je u některých uchazečů zdravotní stav, který jim ne-umožňuje přijmout jakékoli místo odpovídající jejich kvalifikaci. Statut osoby se zdravotním postiženým má bezmála čtvrtina evidovaných uchazečů.

„Tomu, aby se vhodný zaměstnanec a zaměstnavatel našli, se snažíme napomáhat nejenom různými rekvalifikacemi, ale aktuálně chystáme i burzu práce pro osoby se zdravotním postižením,“ sdělil Pavel Kaczor.

Burza se koná v táborském Úřadu práce na Husově náměstí ve čtvrtek od 8 do 13 hodin. Zájemci mohou dorazit do velké zasedací místnosti (dveře č. 410) ve třetím patře ÚP.

V sobotu 14. září v noci hořel vůz v Šafaříkově ulici v Táboře.
V Táboře shořel Volkswagen Bora za 60 tisíc korun

Dočkají se nabídky pracovních míst, poradenství k zaměstnávání osob se zdravotním handicapem i navázání osobního kontaktu se zástupci firem zaměstnávající handicapované osoby. Vstupné na burzu práce je zdarma.