I tentokrát si pustíte nahrávky. „Bude to kolekce jihočeských legend, bájí a pověstí,“ představuje Petr Hašek novinku. Na webu Jihočeského divadla a jeho facebooku a také facebooku Malého divadla přibudou každý týden, ve středu a v neděli, dvě nové pověsti a na každý pátek se zde navíc objeví video s tipem na víkendový výlet a zábavnou hrou. Dostanete totiž instrukce, kam se vydat hledat kešku. „Jednaz postav se vypraví na výlet a dá vám ve videu návod, kde se keška nachází,“ nastiňuje Petr Hašek.

Diváci/turisté mohou sbírat razítka za nalezené kešky a díky nim třeba i vyhrát vstupenky na představení.

Každá keška bude navíc obsahovat QR kód, přes nějž si mobilem poslechnete další namluvenou legendu herci Malého divadla.

Hra Jihočeského divadla podle stejnojmenné knihy Jana Štiftera Café Groll.
Uvidíte nevěstince i vystoupení s erotickou energií

„S divadelníky“ můžete putovat od příštího týdne, kdy začínají jarní prázdniny, do Velikonoc. Začíná se od pátku.

„O víkendu, kdy se nedá nic moc dělat, dostanete tipy, kam se vypravit,“ vysvětluje dál cíl novinky Petr Hašek. Výlety budou mít různé délky od dvouhodinových procházek po celodenní a budou směrované nejen kolem Českých Budějovic, ale do celých jižních Čech. „Chceme vás pozvat i do méně frekventovaných míst Jihočeského kraje,“ slibuje Petr Hašek. Turisticky známé destinace tedy nečekejte.

Divadelníci vymysleli zatím deset výletů. „Pokud se situace nezmění do Velikonoc, budeme chystat další ,“ plánuje Petr Hašek.