Jako dárek si nadělila rekordní počet členů ve své novodobé historii, a je tak s počtem 637 žen, mužů a dětí největší sportovní organizací ve městě.
„Ohlédneme-li se do historie, zjistíme, že ostatně už dva roky po svém založení, tedy v roce 1885, byla se svými 300 členy druhou největší sokolskou jednotou po Praze. Zapojila se naplno do života sportovního i kulturního. V roce 1905 slavnostně otevřela novou sokolovnu, která nám slouží dodnes,“ řekl starosta TJ Sokol Tábor Jiří Bělohlav.

Své letošní výročí spolu se 100 lety republiky si sokolové připomněli minulý týden v Divadle Oskara Nedbala. Na slavnostním večeru předvedli ukázky ze čtyř sletových skladeb a vystoupení některých oddílů. Ty pod hlavičkou sokola v současnosti trénují čtyři – judo, stolní tenis, šachy a moderní gymnastika. K tomu navíc oddíl všestrannosti, kde cvičí rodiče s dětmi, předškoláci, sportovní přípravka, ženy, muži a senioři.

Členové sklízejí na sportovním poli řadu úspěchů a někteří z nich byli na slavnostním večeru oceněni. Jednou z nich byla devítiletá šachistka Dorota Veverková, která získala stříbro na Mistrovství ČR a obsadila 26. místo na Mistrovství Evropy v Lotyšsku. Za skvělou práci pro Sokol a přípravu slavnostního večera pak starosta jednoty Jiří Bělohlav ocenil Ivanu Jiránkovou a Evu a Markétu Roztočilovy.