VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Nejlepší ocenění? Pozvánka k mistrovi

Tábor - Jiří Hochman z Tábora se z evropského klání zmrzlinářů vrátil s uznáním novinářů.

30.7.2017
SDÍLEJ:

Ve čtvrtek pro Jiřího Hochmana opět začala každodenní rutinní práce s přípravou vyhlášených zmrzlin.Foto: Eva Krejsová

Po třech rušných dnech si včera Jiří Hochman zase mohl v klidu vychutnat kávu ve své cukrárně na Starém městě. Nervozitu a soutěžní napětí vystřídalo uspokojení. Cesta na evropské klání zmrzlinářů do italské Boloně nebyla marná. Jiří v hodnocení neodborné poroty nechal za sebou všechny konkurenty z evropských zemí.

Když se Jiří Hochman v dubnu stal mistrem České republiky a vysloužil si postup do Itálie, zůstal na pevné zemi: odvedu tam svou práci tak, jako ji dělám denně v Táboře. Tedy nejlépe, jak dovedu.

Chladná hlava, i když trochu nervozity připouští, mu dovolila připravit zmrzlinu Paris Brest tak dobře, že u mezinárodní poroty složené z novinářů nenašla přemožitele. Škoda, že měli jen třetinu rozhodovacího práva, zbylé dvě patřily odborníkům. Vyhlásili pouze tři nejlepší, kteří postoupili na mistrovství světa. Tady si Jiří musí říct, že snad příště… De facto je ale možné prvenství u novinářů vnímat jako neoficiální čtvrté místo v pořadí.

„Vůbec jsem nepřemýšlel, jestli se mi momentálně něco nepovedlo nebo povedlo, snažil jsem se svoji práci jen udělat co nejlíp. Limitoval mne jedině čas, který sice byl nadstandardní, ale jak nervy přece jen trochu pracovaly, připadal mi krátký,“ vrací se k soutěži. Do karet mu hrála skutečnost, že pracovali na italských strojích, které používá i v Táboře, ale s vlastními surovinami. Ke klidu přispěla i atmosféra, mezi soutěžícími nepanovala nevraživost.

„Naopak, všechno bylo velmi příjemné. Měli jsme i společnou luxusní gala večeři, což opět bylo moc fajn, protože se o nás dobře starali,“ dodává.

Jiří se sice domů nevrátil se vstupenkou na světové měření umu, ale důležité je pro něj i uznání od novinářů, kteří zastupovali běžnou veřejnost. A právě pro ni Jiří Hofman svoji zmrzlinu den co den v cukrárně „u mašinky“ vyrábí.

Chybějící drahý kov mu vyvažuje pozvání od lektora italské univerzity s vlastní značkou, k němuž má teď kdykoli otevřené dveře.

Z České republiky se v Boloni sešli tři soutěžící. Zmrzlinářka z Plzně postoupila díky divoké kartě za uvolněné slovinské místo a české barvy hájil také pražský Ital. Jiří Hochman je prvním mistrem ČR.

Autor: Alena Šatrová

30.7.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Již nejsou mezi námi

Městská policie Tábor. Ilustrační foto.

Hledaného muže našli na Sídlišti nad Lužnicí

Měxus otevře charitativní výstavu

Sezimovo Ústí - Volné sdružení umělců jižních Čech a Balek Art Company stojí za charitativní výstavou Otevři srdce 2017, kterou městské kulturní středisko zahájí v sobotu v 16 hodin.

OBRAZEM: Tanečníkům z Ataku se na domácí půdě opět dařilo

Tábor - V neděli 21. října se v Táboře konal již 19. ročník taneční soutěže Velká cena Tábora.

DOTYK.CZ

Internet se baví: Babiš líbá a Benda je stejnou jistotou jako smrt a daně

/ GALERIE, VIDEO / Tvůrci internetových memů nespí a povolební situaci v Česku pochopitelně nenechali bez povšimnutí. Pozornost si získaly zejména čtyři momenty: vděk Andreje Babiše vyjádřený tvůrci jeho kampaně Marku Prchalovi, prohra Matěje Stropnického v čele Zelených, poměrně vysoký zisk SPD Tomia Okamury - a "nesmrtelný" poslanec Marek Benda.

Žáci poznávali českou metropoli

Tábor - Jak se už stalo tradicí, i v letošním roce vyrazili žáci ZŠ Helsinská na sérii literárně-historických exkurzí do české metropole. Postupně se do Prahy podívali žáci sedmých, osmých a devátých tříd.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT