Dnes dojde v Jindřichově Hradci k podpisu smlouvy o spolupráci v bezpečnosti ve městě mezi šéfem obvodního oddělení policie Davidem Pilerem a starostou Stanislavem Mrvkou.

Snímkem Ve jménu rodiny začíne dnes v 16 h festival Jeden svět v českobudějovickém kině Kotva. Třídenní filmová přehlídka dokumentů o lidských právech má jako hlavní témata chudobu, dětskou práci, život s handicapem, diktatury či život s HIV.

Zítra začíná v prachatickém divadle 38. ročník přehlídky amatérských divadel „Štít města Prachatice“. Jako první se představí Ochotnická jednota Brloh s hořkou komedií Poslední doutník. Zahajovací představení začíná ve 20 h. Ve stejný čas pak na pódium nastoupí v pátek soubor Arte della Tlampač z Českých Budějovic s představením Zdola sifon.

V klubovnách Centra služeb pro zdravotně postižené na sídlišti Stavbařů ve Strakonicích se ve středu a ve čtvrtek koná den otevřených dveří, kde budou prezentovány pomůcky pro zrakově postižené. Ve středu je otevřeno od 10 do 13 a od 14 do 18 h, ve čtvrtek od 9 do 13 a od 14 do 17 h.

Ve čtvrtek budou písečtí radní zasedat na plaveckém stadionu, o jehož osudu budou jednat. Stadion, který již více než třicet let slouží veřejnosti, naléhavě potřebuje rekonstrukci. Hrozí havárie a jeho uzavření. V pátek koncertuje v píseckém kulturním domě kapela Mňága a Žďorp.

Pokračuje třetí ročník Táborského festivalu vína. V pondělí nabízí „setkání nad zralým vínem a zralým člověkem“, v pátek se koná sommeliérská show, v týdnu se můžete zúčastnit řízených degustací. Ve středu se uskuteční v táborském divadle Oskara Nedbala okresní kolo pěvecké soutěže pro základní školy Jihočeský zvonek. Školy vyšlou do boje nejlepší zpěváky v sólovém i komorním zpěvu.

Do vzdáleného Orientu se přenesou ti, kteří si nenechají ujít výpravnou taneční show Příběhy Nilu v sobotu v českokrumlovském divadle od 19.30 h. Tanečnice Studia orientálních tanců Farha diváky zavedou do starověkého i současného Egypta. Hostem večera bude skupina Ziriab ze Sýrie a Íráku.

Do Orientu se zájemci mohou ponořit i v neděli, kdy je na 13. h v českokrumlovské Dobré čajovně připravena přednáška Charifa Bahbouha o životě v arabských zemích. Ve 14.30 h tamtéž začne s Marwanem Alsolaimanem ze Sýrie povídání o arabské hudbě s praktickými ukázkami.