V havarovaném vozidle, jak již Deník informoval, totiž cestovalo i dítě na zadním sedadle. V pondělí policejní mluvčí Martina Joklová k nehodě doplnila, že na následky zranění dítě v nemocnici zemřelo.

Dopravní nehoda se stala minulou středu na čtyřramenné křižovatce hlavní silnice II. třídy číslo 145 s vedlejší komunikací v katastru obce Hracholusky. Řidič nákladního vozidla DAF podle Martiny Joklové narazil zezadu do před ním jedoucího osobního vozidla Ford Focus, jehož řidička chtěla odbočovat na vedlejší komunikaci. Po střetu bylo osobní vozidlo dále odraženo vlevo mimo silnici, kde se převrátilo na střechu.

Zraněná motocyklistka skončila v péči lékařů.
Motorkářka u Vacova narazila do osobního auta a zranila se

"Při nehodě došlo k těžkému zranění dítěte, které sedělo na zadním sedadle. Bylo letecky transportováno do nemocnice. Řidička utrpěla zranění lehké," uvedla po nehodě Martina Joklová. Bohužel, nehoda se nakonec zapsala do statistiky tragických nehod.

"Nezletilé dítě, které při dopravní nehodě utrpělo vážná zranění, jim nakonec, i přes veškerou pomoc záchranářů a zdravotníků, v nemocnici podlehlo. Prachatičtí kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu usmrcení z nedbalosti a přesnou příčinu a okolnosti této tragické nehody prověřují," doplnila v pondělí Martina Joklová..