Prach, hluk, kolony aut či rozkopané ulice. Nejen s těmito nepříjemnostmi se musejí Táboráci kvůli rekonstrukci Křižíkova náměstí vypořádat. A nyní k nim přibylo další mínus. Někteří majitelé domů na Starém Městě, kudy vede objížďka, si stěžují na poničené fasády. Ty jsou odřené zřejmě od projíždějících dodávek, jejichž řidiči nemají jinou možnost, než kličkovat po křivolakých uličkách historického centra.

To potvrzuje i mluvčí táborské policie Miroslav Doubek: „V souvislosti s rekonstrukcí jsme neřešili závažnější dopravní nehodu, ale navýšil se počet případů, kdy došlo k poškození fasád domů na Starém Městě. Nemůžeme vyloučit, že jsou způsobené jízdou nákladních vozů. Okolnosti prošetřujeme," konstatoval s tím, že za posledních čtrnáct dní přijali policisté tři oznámení, každé se škodou od pěti do dvaceti tisíc.
Podle Adély Hroncové, která pracuje v Hradební ulici, vozy mají problém se navzájem vyhnout. „Rozhodně tady dodávek jezdí více než předtím. Všimla jsem si, že když se tady potká i s osobákem, tak hlavně méně zkušení řidiči to mají o fous. Kolikrát si málem utrhnou zrcátka," zmínila se.

Na konci března došlo ke zpoždění prací na přeložkách vodovodů a kabelech veřejného osvětlení. Táborský deník opětovně upozorňuje, že uzavírka ulic Na Parkánech, Nedbalova, Palackého a Čelkovická se protáhne do 20. května. Podle stavbyvedoucího Davida Vontora z firmy K-Building, jež rekonstrukci realizuje, stavbaři tento termín dodrží a omezení v rámci 1. a 2. etapy se nemají více prodlužovat.