Sportovní centrum otevřeli veřejnosti v roce 2009. Podle plánského starosty Jiřího Šimánka má už nejlepší roky za sebou. „Chceme areál zmodernizovat, protože je v provozu deset let a už má svoje odslouženo. Momentálně se pracuje na projektu, který bude mít finální podobu do konce prázdnin,“ informoval.

OPRAVA NUTNÁ

Podle místostarosty Stanislava Vyhnala už nádrž notně potřebuje opravu. „Je třeba předělat hlavně izolaci, místy se loupe i vnitřní barva.

Z dosavadní vodní nádrže úpravami vznikne regulérně veřejný bazén,“ objasnil.

Pavel Sedláček sem rád zavítá s celou rodinou. „Máme rádi venkovní koupání, v Táboře je to hlava na hlavě. Tady je relativně klid a přijatelné celodenní vstupné,“ vysvětlil s tím, že dětem tu schází jen nějaké vyžití.

S úpravami chtějí Plánští začít už závěrem sezony. „Půjdeme do soutěže na zhotovitele a byli bychom rádi, kdyby se na podzim zahájily některé práce, aby se všechno nedělalo na jaře,“ vysvětlil starosta.

V novém kabátě chtějí otevřít příští rok. „Dnes je to stále vedené jako vodní nádrž, díky všem chystaným úpravám v podstatě dojde na povýšení na městské koupaliště,“ dodal starosta s tím, že se díky modernizaci zvýší i provozní náklady. „Bude to otázka zajištění hlavně plavčíků a dalších zaměstnanců,“ zhodnotil.

Návštěvníci se díky projektu dočkají zbrusu nového sociálního zázemí, vybraných vodních atrakcí a trávník zavlažování. „V těch největších horkách často trávník vyprahne a je daleko náročnější ho udržovat,“ upozornil na problém posledních let.

ZÁBAVA PRO NEJMENŠÍ

Jelikož prostor neumožňuje velké využití, rozhodli se ho doplnit jen o základní zábavní prvky. „Potřebovali bychom i větší parkoviště, ale místo není nafukovací. Pro děti chceme vybudovat alespoň malou skluzavku a vodní hříbek, aby si užily nějakou zábavu,“ naznačil řešení.

Časem chystají i úpravu blízkého plánského ostrova, kde se konají kulturní akce a také svatební obřady. „Po povodních tam zůstaly zničené stromy, takže se bude jednat především o obnovu zeleně,“ nastínil závěrem starosta.