Než se vydáte na táborské Žižkovo náměstí zavzpomínat na listopadové události roku 1939 a 1989, můžete zaskočit s dětmi do hotelu Palcát, kde na ně v 15 hodin se svými lotrovinami čeká Kašpárek v rohlíku. Pro děti je připraveno odpoledne plné zábavy, skotačení, písniček i vyrábění. 

Zimně vás naladí také soběslavský Kreativ, neboli veletrh kreativního tvoření s nepřeberným množstvím výborných nápadů, jak si například vyrobit neobvyklý šperk či vyrobit zajímavý účas. Ve čtvrtek  vás v 10.30 hodin inspiruje  módní přehlídka Fashion FLER, v 11 hodin pak přehlídka šitých šperků a v 15 hodin  vystoupení mažoretek a roztleskávaček. U stánku Montana poběží od 10.30 do 17 hodin cukrářské workshopy s mléčným marcipánem. Kreativ pokračuje i v pátek a sobotu a koná se v kulturním domě Národ.

Pokud jste spíš zaměření na sport, tak Den boje za svobodu a demokracii si můžete aktivní užít na Monínci. Ve čtvrtek se letos poprvé rozjede i největší čtyřsedačková lanovka. Na sjezdovce leží 20 - 30 centimetrů technického sněhu, který letos provozovatelé vyrobili nejnovější technologií. Nebo se můžete zapsat do 6. ročníku běhu stříbrnou stezkou, který má sraz u Hýlačky na Větrovech v Táboře. Prezentace začíná ve 13 hodin. Za námahu vás odmění večerní výhled z Hýlačky. 

Z náměstí do mlýna

A pak už se přiblíží čtvrteční 18. hodina a vy se můžete připojit ke vzpomínkovému večeru Vitamíny pro svobodu a demokracii. Přineste si svíčky k zapálení u kašny, na to naváže pásmo hudba, slova a projekcí, které vás vrátí zpět do totalitního listopadu 1989. Promluví k vám představitelé kultury, studentů, pedagogů, historiků, církví i regionální politiky.  Zahrají a zazpívají  Petra a Jára Bártovi, Flying Parties, His Masters Voice Band, Vašek Pelouch a Honza Tikal, Spadané listí a další.  Po 19. hodině budete společně s ostatními na velkoplošné obrazovce sledovat přenos z Václavského náměstí v Praze. A v 19.30 hodin vypukne happening Občanský budíček, k němu si s sebou na náměstí vezměte budík nebo mobil a nařiďte si ho na 19.30 hodin.

Pokud už vám ale bude zima, můžete se z náměstí přesnunou do Ctiborova mlýna v Tismenickém údolí, kde v 19 hodin oslavíte státní svátek s novozélandským Mr Sterile Assembly ('outsider punk'). Neskutečně sehrané duo charakterizuje živelná energie basy a bicích i výrazné vokály písní, které mají měnit svět. Pak tu ještě vystoupí česká kapela Už jsme doma. 

 17. listopad nepatří do seznamu dnů, kdy velké obchody musejí zavřít.