Už v první třetině se chytali za hlavu, když Češi dostali první a jediný gól, a útoky, které narážely do švýcarské obrany, jim na náladě nepřidaly. Přesto během utkání fanoušci skandovali a doufali, že naši hokejisté využijí alespoň přesilovky.
Ze zápasu se Švýcary nebyl nadšený třiatřicetiletý Petr Hudeček. Podle něj se mohli obránci více snažit: „Zápas se mi tedy moc nelíbil. Přijde mi, že naši obránci byli hodně pasivní a nelíbilo se mi založení útoků. Škoda je, že jsme měli takovou smůlu v koncovce," zhodnotil fanoušek, který si nenechá ujít žádné olympijské dění.

Táborák Martin Pokorný ale stále věří, že čeští hokejisté ještě zabodují. „Proti soupeřům jako je Švýcarsko se těžko hraje. Jenom bránili a čekali na to, co Češi udělají. I tak jsme ale byli až příliš těžkopádní a nedat ani jeden gól je prostě průšvih. Na druhé straně se ukázalo, že máme dobré hráče a pořád věřím, že se můžeme poprat o medaile," doufá muž, který sledoval utkání v bowlingu Svíčka a těší se z výkonů Michala Barinky, který s hokejem začínal právě v Táboře. „Mám radost, jak dobře Barinka hraje a spousta jeho kritikům tak zavřel pusu."

Zónová obrana

Ve Svíčce fandil s přáteli i Radek Adam (na snímku): „Já si utkání užil. Hráli dobře. To, že nakonec zápas projeli, vůbec nevadí. Lepili to tam a šlo to tam. Utkání se Švýcary je jako proti Švédům. Obě mužstva mají zónovou obranu. Naši dali dvě tyčky, a to je vlastně poloviční gól. Z celého zápasu šel nakonec jen jeden gól, a ten byl ještě prakticky náhoda. Takový mohli dát i naši. A proti Švýcarům, kteří na minulém mistrovství až do finále neprohráli jediný zápas, je to dobrý výsledek," okomentoval brankář Radek Adam, který hraje v Praze.

Doma sledovala utkání Ivana Slepičková z Beranovy Lhoty. Švýcaři si vítězství zasloužili: „Říkalo se, že Švýcaři jsou slabší soupeř, ale s tím nesouhlasím. To ukázali už na loňském mistrovství. Vypilovali se a do Soči si přivezli výbornou formu. Utkání se vyvíjelo rozpačitě. Našim často ujížděly přihrávky, nemířili přesně a spoustu času zabily oba týmy na mantinelech a rvaly se o puk. Každopádně mi přišli silnější Švýcaři a jejich vítězství bylo oprávněné," míní sedmadvacetiletá studentka a dodává: „Oporou Švýcarů byla obrana a brankář Hiller. Naši sice měli šance, ale přes Hillera neprošli. Škoda, že využili nepozornosti Čechů při jediném gólu, co jsme dostali, kdy selhala obrana."