Své reprezentanty do boje o medaile vyslaly vesnice Nedvědice, Slapy, Ústrašice, Oltyně, Košice, Malšice, Pořín, Tučapy, Záhoří, Lžín, Drahov, Želeč, Jižná, Klenovice, Rybova Lhota, Třebějice či Zlukov. Nechyběla družstva místní ani sousední z Kvasejovic.

Moderování se ujal profesionální hasič a zároveň velitel místních dobrovolných hasičů, Michal Paleček. „Rád bych vás zde všechny přivítal na jubilejním desátém ročníku soutěže O pohár SDH Přehořov, proč se jí říká také přehořovský kopeček, jistě všichni víte a kdo neví, tak se to brzy dozví a uvidí na vlastní oči,“ žertoval při nástupu družstev. Neopomněl představit a poděkovat také rozhodčím, kteří klání dostali na povel. „Hlavním rozhodčím dnešního dne je jako vždy Jiří Šustr, k němu další rozhodčí místní starosta našeho sdružení Jaromír Mendl a na čáře stříkání potom bude domácí Oldřich Šimek,“ představil sudí. Elektronickou časomíru zapůjčili hasiči ze Želče a svůj zásahový vůz Scania předvedlo spřátelené sdružení dobrovolných hasičů z Prahy – Běchovice.

Následovalo dojemné gesto, kdy všichni přítomní hasiči společně uctili památku nedávno zesnulých kolegů. „Ne pro všechny hasiče je tento měsíc šťastný, rád bych připomněl, že naše řady nedávno opustil starosta Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Karel Richter, který ve své funkci byl již osmnáct let a také nešťastnou náhodou zahynul velitel družstva záchranného hasičského sboru Zábřeh z Olomouckého kraje Jiří Rýznar, který minulý týden havaroval s cisternou cestou k zásahu. Ať se jedná o dobrovolného nebo profesionálního hasiče, tak jsme všichni jedna rodina, proto vás chci všechny požádat, abychom společně uctili jejich památku minutou ticha,“ vyzval k pietě.

Potom se již přistoupilo k samotným útokům. Díky dvěma základnám se diváci nestíhali nudit. Na louce se ve dvou drahách střídaly týmy dětí s dospělými, a tak se vyhlášení všichni dočkali krátce po šestnácté hodině. V ženské kategorii zvítězil tým s názvem Táborsko, který byl složen z různých sborů, jim udělala největší radost výhra v podobě kartonu ovocného piva. Mezi muži suverénně přehořovský kopeček zdolali hasiči z Rybovi Lhoty a odnesli si tak pohár i sud piva. V dětských kategoriích byly síly také velmi vyrovnané. Komu dnes štěstěna dopřála medaile:

Výsledky:
Ženy
1. Táborsko 25,24 s.
2. SDH Klenovice 31,61 s.
3. SDH Drahov 35,45 s.

Muži
1. SDH Rybova Lhota 22,42 s.
2. SDH Kvasejovice 23,30 s.
3. SDH Jižná 23,40 s.

Děti:
Přípravka
1. SDH Košice 28,80 s.
2. SDH Malšice 55,55 s.


Mladší
1. SDH Košice A 23.96 s.
2. SDH Košice B 26,72 s.
3. SDH Pořín 26,80 s.

Starší
1. SDH Slapy A 15,00 s.
2. SDH Oltyně 15,09 s.
3. SDH Slapy B 19,19 s.