Jak informoval Oldřich Semrád, krizový manažer města Tábor: "Jsme si vědomi toho, že někteří z nás jsou ohroženi vzhledem ke svému zdravotnímu stavu víc, než jiní. Jsou to ti, kteří trpí poruchami imunitního systému, onkologickým onemocněním, kardiovaskulárním onemocněním, musí na dialýzu a podobně, ale také ti, kteří pečují o někoho doma a mohli by ho ohrozit.“

Právě pro tyto osoby připravil Jihočeský kraj spolu se starosty obcí balíček, kterému se říká KPZ. Ta zkratka znamená krajská pomoc zranitelným. „Balíček je určen právě ohroženým lidem a obsahuje dva respirátory třídy FFP2, deset chirurgických ústenek a látkové ústenky. Tyto ochranné prostředky pomohou ochránit se na cestě k lékaři či jinam. Věříme, že usnadníme život řadě lidí,“ uvedl Oldřich Semrád.

Vláda nařídila kvůli koronaviru povinné nošení roušek.
Jaké roušky fungují nejlépe? Američtí vědci otestovali různé materiály

Vyzvednout si je můžete proti podpisu a uvedení čísla občanského průkazu osobně nebo prostřednictvím blízké osoby, předem po telefonické domluvě na čísle 381 486 401, v budově Městského úřadu Tábor, Husovo náměstí 2938.

Pokud z nějakých důvodů chcete získat balíček ze zdroje mimo obec, budou k dispozici v jihočeských nemocnicích pro pacienty rizikových skupin. Lze kontaktovat také kraj na telefonu uvedeném v balíčku.