Sjezdovku se vzhledem k počasí předchozích dní podařilo pomocí umělého sněhu zasněžit jen zhruba ze dvou třetin, ale i tak si přítomní užili po mnoha letech parádní lyžování ve více než čtyřicet let starém areálu, který si kdysi zahrál i v Discopříběhu. V loňském roce prošel rekonstrukcí za téměř patnáct milionů korun a nyní se pyšní novým vlekem včetně odbavovacího systému, osvětlenou sjezdovkou a systémem umělého zasněžování včetně sněžných děl.

Otevírací doba pro veřejnost:
pondělí: zavřeno
úterý – pátek: 14 – 21 h
sobota: 9 – 16, 18 – 21 h
neděle: 9 – 16 h
(lyžovat se začne pravděpodobně 17. ledna)

Majitelem lyžařského svahu je město, avšak provozovat ho bude společnost Ski Kory, která vyhrála výběrové řízení. Za pronájem bude platit 25 tisíc korun ročně plus veškeré energie. Jednatel společnosti Milan Koryťák, který šest let provozuje podobný areál v Nýrsku u Klatov, je přesvědčen, že si tady přijdou na své jak rodiny s dětmi, tak i zkušení lyžaři.

„Místní budou moct po práci vyrazit na večerní lyžování, je to malý areál a ceny jsou příznivé,“ vyjmenoval plusy. Další cílovou skupinou budou děti ze škol a školek, pro které budou připravené dopolední kurzy.

Ceník jízdenek:
Celodenní 380,-
1 hodina 140,-
2 hodiny 200,-
3 hodiny 240,-
Večerní lyžování 240,-

V následujících dnech se bude sjezdovka dál zasněžovat, protože zatím je vrstva malá.

„Naším přáním je spustit ostrý provoz 17. ledna, tak uvidíme, zda se to podaří,“ uvedl Milan Koryťák. Dodal, že pokud nasněží vrstvu 40 až 50 centimetrů, dokáží ji udržet celou sezonu.

Svah bude dál využívat také Skiklub Písek, který zde bude mít vyčleněné tréninkové hodiny.

Město plánuje v letošním roce ještě rozšířit parkovací plochy u svahu a upravit schodiště od staré úpravny vody.