Pro všechny účastníky závodu jsou otevřeny tři kategorie. V lipenské slalomové trati si zazávodí jednotlivci od 15 let nebo rodiče s dětmi, jejichž časy se sečtou. Věcnými cenami budou odměněny nejrychlejší časy dne. „Nejvíce se těšíme na kategorii nazvanou Chyť si lišáka Foxe. Náš maskot si sjede slalom a závodníci se budou snažit co nejvíce přiblížit jeho času,“ sdělil marketingový a obchodní ředitel Skiareálu Lipno Jiří Falout.

Josef Klíma stál dlouhé roky ve vedení města Velešín jako zastupitel a starosta.
Odešel dlouholetý emeritní starosta Velešína Josef Klíma

Závod začne v 10.30 a zájemci se budou moci registrovat průběžně na místě až do 15 hodin, kdy bude poslední možnost registrace. Vyhlášení se koná v 16.30 u Chaty Lanovka. „Kromě zábavy a možnosti sjet si slalom a poměřit si čas se bude soutěžit i o velmi zajímavé ceny. Těmi hlavními jsou pobyt na Lipně na dvě noci pro čtyři osoby, nebo neomezená konzumace ve vybraných restauracích McDonald’s,“ dodal Jiří Falout.

Veřejný závod se pojede na trati K Yettimu, kde je v sezóně běžně postavený měřený slalom, nijak tak neomezí provoz Skiareálu Lipno. V provozu jsou tam teď sjezdovky Jezerní, Spojovací, Dámská, lišáka Foxe a dětské výukové hřiště Fox park. Leží na nich od 30 do 60 cm sněhu. Jezdí lanovky Lipno Express, Promenádní, Střecha a pohyblivé koberce ve Fox parku.

Otevřeno je denně od 8.30 do 16 hodin a večer od 18 do 21 hodin.

Frymburk

V Parku Frymburku na Martě mají 30 - 40 cm sněhu a lyžuje se tam od 9 do 16 hodin každý den.

Hochficht

„Přestože pohled na okolní krajinu připomíná jaro, na otevřených sjezdovkách máme do půl metru technického sněhu a lyžování je zejména během dopoledne velmi příjemné. Pevně věříme, že o víkendu konečně napadne i přírodní sníh, který by podmínky ještě zlepšil,“ říká Gerald Paschinger, ředitel skiareálu Hochficht. Navzdory téměř jarnímu počasí jsou na Hochfichtu v provozu všechny lanovky a vleky a také 10,8 km sjezdovek, což je nejvíce ze všech šumavských skiareálů.

Policie pročesává Otavu. Hledá zbraň, kterou střílel muž po autech.
Policie pročesává Otavu. Hledá zbraň, kterou střílel muž po autech

Lyžuje se bez čekání denně od 8.30 do 16 hodin a pátek i středu je v provozu také večerní lyžování od 17 hodin do 20.30. V provozu je také převoz v Horní Plané, který cestu na Hochficht zkrátí o 22 km. Převoz jezdí každou hodinu „v půl“.

Běžecké stopy na Schönebenu jsou ale kvůli nedostatku mimo provoz.

Sternstein

Ve skiareálu Sternstein u hraničního přechodu Studánky rovněž přečkali teplé dny díky zásobám technického sněhu a otevřeny jsou 3 ze 4 sjezdových tratí o celkové délce 3,6 km a také dětský park Elefuntasia. Lyžuje se tam každý den od 8.30 do 16.15, v provozu je kombinovaná kabinková a šestisedačková lanovka Sternsteinexpress a pojízdný pás v dětském parku.

„V lyžařské škole Happys Schi je možné rezervovat česky hovořícího lyžařského instruktora a česky se domluvíte také v restauraci pod sjezdovkou,“ doplnil Martin Řezáč z Lipno Marketingu.