Výkop u gymnázia, u výjezdu z ulice Na Parkánech a třetí u dělicího ostrůvku pro přechod. To je jen začátek přeměny dopravního řešení centrální křižovatky na Křižíkově náměstí, které jste si mohli všimnout. Hlavní práce, které zásadně zkomplikují dopravu, začínají dnes ráno.

„Budete to neskutečná kalamita, kdo to tady zná, ať místem raději vůbec nejezdí, protože jinak bude zbytečně nervózní. Tato křižovatka jde dobře objet ze všech stran," upozorňuje a radní hlavní stavbyvedoucí dodavatelské firmy HES – stavební Milan Vanžura.

Dnes ráno totiž spustí částečnou uzavírku centra, po němž se řidiči budou přemisťovat podle rytmu mobilních semaforů. Nové dopravní značení by se mělo objevit již do 11 hodin.
„Částečná uzavírka s kyvadlovým provozem na semafory bude ze směru od Pražského Sídliště a od Budějovické ulice a samozřejmě také z ulice 9. května," upřesňuje Milan Vanžura nový režim v dopravě. To horší však bude ze směru od Kotnova, z ulice Na Parkánech.

Tady řidiče zastaví plná uzavírka. „Z této ulice nebude možné do Křižíkova náměstí vjet. Řidiči budou moci projet jen kolem ČSOB a Palackého ulicí na Žižkovo náměstí," dodává stavbyvedoucí s tím, že tento zákaz neplatí pro městské autobusy a vozy integrovaného záchranného systému, tedy pro záchranáře, hasiče a policisty.
Popsané omezení potrvá v Táboře celý týden, tedy až do neděle 16. srpna.

Práce mají zlepšít průjezdnost Křižovatkou, a to zúžením chodníku u odbočování z ulice Na Parkánech na Budějovickou a také u gymnázia pro odbočení ke kinu a do ulice Na Parkánech. Více místa pro odbočení od Budějovické ke Kotnovu získají řidiči odstraněním ostrůvku na přechodu, kde budou zrušena i nová parkovací místa. Semafor a přechod pro chodce ale zůstane. 

Přečtěte si: Po dvou letech