Z počtu návštěvníků jde jednoznačně o nejúspěšnější vernisáž v Táboře za uplynulý půlrok. Fotograf Jan Saudek přilákal do galerie U Radnice zhruba tři sta lidí, kteří prostory zaplnili do posledního místa. V parném podvečeru se jen ztěží dalo dýchat, ale čerstvý osmdesátník, světově proslulý fotograf Jan Saudek  byl stále fit a v dobré náladě. Neúnavně se hodinu podepisoval na fotografie, plakáty nebo do knížek. Fronta na podpis byla nekonečná, až galeristka musela zamknout dveře, jinak by nikdy neskončila. 

Jan Saudek přivezl do Tábora výběr svého díla, jak řekl, on sám ho nedělá. Jaké fotografie ve výstavní síni budou viset, vybírá nezávislý člověk. S táborským uspořádáním byl spokojený. V rozhovoru prozradil, že je napůl Jihočech, takže má jižní Čechy rád. Z Tábora pak se svou partnerkou a čtyřměsíční dcerou odjížděl s velkým narozeninovým dortem. Výstavu můžete vidět do 21. srpna.

„Mám ráda jeho fotky a tuhle s podpisem chci věnovat svému zeťovi k narozeninám. Byla jsem i před lety na jeho výstavě v Plané nad Lužnicí, ale to jsem byla trochu v rozpacích, ani dceři, které v té době bylo kolem šestnácti se moc nelíbil, ale dnes už má na něj jiný pohled," řekla držitelka podpisu Marie Novotná z Tábora.
Vernisáž přilákala také všechny zdejší fotografy. Vidět byl Pavel Talich, Jára Novotný, David Peltán, Zdeněk Prchlík nebo Daniel Krž. „Tematicky ale fotím úplně něco jiného. Mám moc rád ty jeho obyčejný, lidský obrázky, na nichž někdo někam jde. Ty moc porno se mi už moc nelíbí," vyjádřil se Daniel Krž.