S příchodem tohoto týdne tam započala rekonstrukce kanalizace a vodovodu, která je nezbytná pro plánovanou rozsáhlou proměnu Budějovické ulice. Právě pod ní je umístěn centrální kanalizační sběrač.

Investorem rekonstrukce je Vodárenská společnost Táborska. Impulsem k ní se stalo už před sedmi lety zaúsťování kanalizace z Husovy ulice do nově vybudované štoly v Údolní. Podle slov technika společnosti Michala Svitáka se k akci rozhodli i s ohledem na plánovanou rekonstrukci hlavní táborské tepny.

„Stará betonová roura v Husově ulici je téměř dožilá a byla nutná její výměna,“ informoval. Právě probíhající první etapa rekonstrukce by měla být dokončena 31. března. S sebou nese v podstatě jen částečné omezení dopravy. 

Uzavřený chov kachen společnosti Blatenská ryba museli ve čtvrtek 26. ledna zlikvidovat hasiči a veterináři. Na vině je virus ptačí chřipky, celkem šlo o 6500 kusů kachen. Ty představují cca 20 tun živého masa. Likvidace začala krátce po 13. hodině. Na ji
Před rokem decimovala chovy ptačí chřipka

Výraznější omezení si vyžádá až druhé dějství rekonstrukce. Řidiči jedoucí ve směru od Křižíkova náměstí už nebudou moci jet přímo doleva do Bílkovy ulice. K objízdné trase poslouží zhruba sedmisetmetrový okruh již zprovozněnou Husovou ulicí, ulicí Údolní a zpět na Budějovickou.Další omezení budou při třetí etapě, která by měla finišovat 15. května.