Letošní rok byl pro Mladovožické i Chýnovské rokem velkých stavebních úprav. Tou největší je pro Mladovožické nový autobusový terminál na Husově náměstí, který se chystají dokončit ještě během prosince.

 Jedná se o nejnákladnější stavbu roku, náklady ve výši 16 milionů ale městu pokryly z 85 procent dotace.

Za největší úspěch letoška označil chýnovský starosta Pavel Eybert nákup a demolici starého pivovaru. Na jeho místě vznikne nová víceúčelová sportovní hala, na jejíž stavbu pošle město dvacet milionů.

„Pro příští rok půjde o naši největší investiční akci. Sportovní hala je pro nás jednoznačnou prioritou,“ potvrdil Pavel Eybert. Kromě toho si cení dokončeného zasíťování 42 stavebních pozemků.

Z rozpočtu ve výši 52 milionů, jenž naplánovali jako vyrovnaný, půjde v Chýnově na stavbu sportovní haly 20 milionů, zbývající peníze jsou určené na provozní výdaje a údržbu města. Stavět sportovní halu by chtěli začít na přelomu června a července.

Ilustrační foto.
Tábor dá sportovcům halu, Ústí seniorům byty

Zároveň řeší, jak naložit s novodobou přístavbou pivovaru, jež letos získala nové krovy a střechu. „Jednou z možností je její využití pro potřeby sportovců,“ uvedl Pavel Eybert. Na konci letošního roku očekává v rozpočtu zůstatek ve výši kolem čtyř milionů.

MAJÍ REZERVU
Mladá Vožice má rozpočet pro příští rok ve výši 58 milionů plánovaný jako přebytkový, investiční rezervu tvoří 21 milionů. Jak uvedl starosta Jaroslav Větrovský, letos se chystají prostavět kolem 23 milionů.

Celkového zateplení a nového systému topení se dočká například sál hotelu Záložna. „Na něj už jsme dotaci získali,“ potvrdil starosta.

Plány radnice tím ale nekončí: Doudlebská ulice se dočká záchytného parkoviště, mateřská školka nového topení a základní škola půdní vestavby se třemi odbornými učebnami.
„Rádi bychom také zasíťovali 14 nových stavebních parcel ve Sluneční ulici a opravili nájemní budovu staré pošty,“ dodal starosta s tím, že by rádi navázali na letošní rok, během něhož proinvestovali 45 milionů.
„To je pro město s našimi daňovými příjmy doslova fantastický výsledek,“ netají se starosta nadšením.

Ilustrační foto
Školní obědy zdarma využívá dvacet dětí