Úspěch v komunálních volbách roku 2010, kdy získal mandát do zastupitelstva a za TOP 09 dokonce usedl také v radě města, vystřídal neúspěch v boji o senátní křeslo. Neuběhly ale ani celé tři roky a Petr Krůček si připisuje další úspěch v politické kariéře.

Svou pravou ruku v něm totiž našla ministryně práce 
a sociálních věcí Ludmila Müllerová. Petra Krůčka od prvního dubna jmenovala svým prvním náměstkem.

„Paní ministryni jsem do té doby neznal, ale protože již deset let pracuji v Praze, tak se v tomto prostředí pohybuji. Jednoho dne mi zavolala s tím, že by se mnou ráda hovořila. Bylo to překotné, vše se odehrálo během dvou týdnů," říká čerstvý náměstek, kterému budou rukama protékat desítky milionů, neboť v jeho gesci jsou kromě dalších agend také centrální nákupy a veřejné zakázky.

Petr Krůček první tři dny 
v úřadu hodnotí jako dny z jiného světa. Ve své kanceláři se teď snaží zorientovat v novém prostředí, ale také přemýšlí o svém dalším působení na komunální úrovni.
„Rád bych si ponechal mandát zastupitele a právně teď řeším otázku, zda funkce prvního náměstka, tedy státního zaměstnance, je slučitelná 
s výkonem radního a člena dozorčí rady, jímž jsem v Teplárně Tábor."
Je šéfem místní organizace a místopředsedou regionální organizace TOP 09.

Kdo je Petr Krůček

Narodil se v Táboře v roce 1969, vystudoval ČVUT, fakultru strojního inženýrství v Praze.
Je ženatý, má tři dcery.
Dosud pracoval jako ředitel divize bezpečnosti společnosti ICZ, která působí v oblasti informačních a komunikačních technologií a nyní provozuje Centrální registr vozidel
Do TOP 09 vstoupil 9. 9. 2009

Z Tábora na ministerstvu pracuje také bývalý zastupitel za T2020 František Korbel. Je náměstkem ministra spravedlnosti.