Tím aktuální elektromobilita města Tábora nekončí. Ve čtvrtek výběrová komise otevírala obálky s nabídkami na nákup dalšího vozu (Kia Niro EV) pro potřeby Městské policie. V plánu je pořídit druhý městský elektromobil, a to v příštím roce, nebo možná ještě letos. Prodejce z firmy Auto Podbabská Patrik Tomsa vozidlo Škoda City Go iV představil jako první elektromobil od značky Škoda. „Je to kompaktní vůz, čistě poháněný elektřinou, s jednostupňovou převodovkou,“ uvedl Patrik Tomsa. Výkon je 61 kW, dojezd je až 253 kilometrů.

Třetí komunální elektromobil disponuje speciální technologií na ekologické hubení plevele. Pracovní nástavba Oeliatec k práci využívá mikrokapky vody o teplotě 120 °C.
Na jaře vyrazí do boje s plevelem parní stroj

„Jsem nadšen, doufám, že trend bude pokračovat a že třeba v horizontu pěti let bude městský vozový park z většiny elektrifikovaný,“ uvedl místostarosta.

Městský pětidveřový vůz Citigo iV je poháněn kompaktním elektromotorem s nejvyšším výkonem 61 kW a maximálním točivým momentem 212 N.m. Elektromobil díky tomu zrychlí z nuly na 100 km/h za 12,3 sekundy a dosáhne nejvyšší rychlosti 130 km/h.Zdroj: Luboš Dvořákje poháněn kompaktním elektromotorem s nejvyšším výkonem 61 kW a maximálním točivým momentem 212 N.m. Elektromobil díky tomu zrychlí z nuly na 100 km/h za 12,3 sekundy a dosáhne nejvyšší rychlosti 130 km/h. Náklady dobití se pohybují okolo 0,50 Kč/km v závislosti na tarifu a poskytovateli elektrické energie. Součástí základní výbavy vozu je i dvojice nabíjecích kabelů, a to pro dobíjení ze standardizované elektrorozvodné sítě (230 V) nebo nabíjecí kabel pro veřejnou dobíjecí stanici a domácí nabíječku (tzv. wallbox). Nabití vozu z nuly na 80 procent kapacity baterie prostřednictvím běžné 230 V zásuvky trvá 12,5 hodiny, při použití rychlodobíjecí stanice s výkonem 40 kW je vůz možné na 80 procent výkonu dobít za 60 minut.

Ilustrační fotografie.
Naftoví bandité řádili na stavbě koridoru mezi Janovem a Myslkovicemi