Plejáda princezen, vojáků, čertů, ale i mušketýři, strašidla či piráti se bavili celé odpoledne. O zábavu se jim staraly místní hasičky ve zvířecích kostýmech. „Loni jsme byly za Havajanky, pro letošní ročník jsme se shodly, že uši a ocásek nikoho neurazí,“ sdělila s úsměvem Pavla Kornherrová, členka SDH Košice.

Odpolednem provázel a role moderátora, DJ a současně animátora se ujal téměř profesionálně Jan Pumpr. „Spolupráce s místními hasiči se osvědčila. Podařil se nám dětský den, a tak doufám, že ani karneval nebude mít chybu,“ předjímal.

Děti soutěžily v různých disciplínách, nadšeně plnily zadané úkoly, překonávaly překážky a za vše se dočkaly náležité odměny. Nechyběla volba nejlepší tanečnice a tanečníka. Jednotlivým kostýmům se dostalo pozornosti také na pódiu. Lístky do tomboly návštěvníci vykoupili téměř okamžitě, kdo zaváhal, měl smůlu.

TANEC PŘEDEVŠÍM

Nejvíce však bavila diskotéka. Nejdříve sálem projela „lidská mašinka“, potom se děti v převlecích zapojily do Ptačího tance či Macareny. Zabavily i odvážnější kousky jako například singl jihokorejského rappera PSY Gangnam Style. Zazněly známé české, zahraniční i pohádkové hity.

Přespolní měli navíc unikátní možnost naučit se tzv. Košický tanec. „Ten vznikl při dětské požární soutěži vloni v květnu. Není na něm nic těžkého. Zvládne ho v podstatě každý, obsahuje asi jen čtyři základní prvky,“ informoval Jan Pumpr a vzápětí ho směle s mladými hasiči předvedl.

Požárníci za barem se skoro nezastavili stejně jako korzující děti. Kdo vydržel až do konce, odnesl si domů i další suvenýr v podobě velkého balonu s rýží.