„Soutěží tady třicet pejsků, což je jednou tolik než při prvním ročníku. Jde vlastně nejen o výstavu, ale také o umisťovací výstavu psů z hrachovského útulku u Sedlčan. Doufáme, že se akcí útulek trochu zviditelní a pomůže to k tomu, aby se další pejsci dostali do rodin," řekla Olina Ziglerová z organizace Ochrana fauny, která akci pořádá.

Na Táborskou voříškiádu zavítala i Adéla Štachová ze svými fenkami, šestiletou Rozárkou a tříletou Eneou. Ani s jedním z pejsků se osud zpočátku nemazlil.

„Voříšky jsem předtím nikdy neměla. Rozárku jsem si vzala, když ji jako tříměsíční štěně chtěli utopit. Eneu jsem zase našla v popelnici. Obě jsou vcelku bázlivé, protože se s jinými psy moc nevídají. Voříškiádou chci jejich strach trochu prolomit," popsala okolnosti Adéla Štachová ze Sezimova Ústí.

Psi soutěžili v několika kategoriích od štěňat až po veterány. Utkali se i o titul TOP voříšek, o kterém nerozhodla čtyřčlenná porota, ale diváci. Pejsci také pod vedením majitelů předvedli taneční dovednosti ve volné disciplíně.