Její zaměstnankyně instalovaly u budovy šaten malou letní knihovnu, jejíž sortiment je lidem plně k dispozici; knihy si mohou zdarma půjčit k vodě a případně si je i odnést domů.

Knihokoutek fungoval na plovárně už v předchozích letech, letos poprvé je ale bezobslužný.

Na čtyřech policích najdou lidé několik desítek knih, ale i pestrou paletu časopisů. Podle vedoucí Knihovny pro děti a mládež Dany Denišové je nabídka rozmanitá a uspokojí dětské i dospělé čtenáře.

„Vybírali jsme tituly tak, aby si každý mohl vybrat svůj oblíbený žánr. Knihy budeme několikrát do týdne doplňovat,“ informuje Dana Denišová.

Na snímku vůz Elinka.
Krasavice se vrátily na trať ve formě

Nabídka knih pro koupající se veřejnost ovšem nezůstane jedinou aktivitou táborské knihovny na Sokolské plovárně. O prázdninách zacílí svou aktivitu na děti, pro které si přichystala hned tři zážitková dopoledne.

První z nich se uskuteční ve středu 25. července a bude úzce propojené s vodou. O čtrnáct dní později zavítá na plovárnu populární Deskohraní pro vyznavače deskových her a ve středu 29. srpna si aktéři akce vezmou na paškál téma Jak se nezbláznit ve škole.

„Budeme si s dětmi hrát, kreslit a soutěžit. Věřím, že si společně užijeme příjemné chvíle,“ poznamenala k plánované prázdninové kratochvíli určené malým návštěvníkům plovárny Andrea Šáchová z táborské knihovny.