Dlouhá objížďka čeká na řidiče jedoucí z Jindřichova Hradce například do Tábora či Veselí nad Lužnicí. Příčinou je oprava prvního železničního přejezdu u Barbory na hlavní silnici I/23 za Děbolínem ve směru na Kardašovu Řečici, která začíná v pátek v 7:30 hodin.

Objízdná trasa pro osobní i nákladní dopravu bude vedena obousměrně z Jindřichova Hradce přes Lásenici do Třeboně a odtud přes Lomnici nad Lužnicí a Veselí nad Lužnicí až na křižovatku „U Sloupu“ na hlavním tahu z Českých Budějovic na Tábor.

Silnice z Jindřichova Hradce na Kardašovu Řečici a Prahu bude uzavřená kvůli opravě přejezdu na Barboře. Zdroj: Deník/Lenka NovotnáŘidiči jedoucích od Kardašovy Řečice směrem na Jindřichův Hradec budou vyznačenou objížďkou směrováni nejen na křižovatku "U Sloupu", ale i na dálnici D 3, po které budou pokračovat až k exitu 107, kde navážou na objízdnou trasu přes Lomnici a Třeboň. Na tentýž exit budou nasměrováni i ti, kteří po dálnici D3 pojedou od Tábora i ve směru od Českých Budějovic.

Pro řidiče to bude znamenat velkou zajížďku. Nepříjemná zpráva je to i pro Jiřího Dohnala, který tuto trasu jezdí i několikrát týdně. „Bude to náročnější, hlavně teď v létě, když se sem sjíždí spousta turistů a cyklistů,“ míní. Uzavírka potrvá do 20. července.

Vlakové nádraží ve Veselí nad Lužnicí.
Z Veselí nad Lužnicí se vlaky do Jihlavy nerozjedou