VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Porcovaná kuřata - raději celá

TÁBOR- Trendem ve vaření je rychlá a pohodlná příprava. Tomu odpovídá již rozporcovaná drůbež

12.4.2007
SDÍLEJ:

ilustrační fotoFoto: Denik

Mraženékuře se sáčkem drobů uvnitř. Z těch se udělala polévka, jinak se kuře rozporcovalo a peklo.Obrázek více či méně dávné minulosti. Dnešní trendy velí zrychlit přípravu, pohodlně naskládat maso do mrazáku, servírovat stejně chutný a měkký kus masa všem členům rodiny. Například během dvou let táborské Jednotě klesl prodej celých mraženýchkuřat o polovinu.
„Teď už pytlíček s droby v kuřeti nenajdete. Prodávají se zvlášť.Porcovaná drůbež je celkově u zákazníků mnohem oblíbenější. Podívám–li se na to jako hospodyňka,i mněvyhovuje, když si koupím čtyři stehna a udělám jednu část kuřete. Doma jsme čtyři a všechny mohu podělit stejnou porcí. Celkově je tedy trendem zdravá výživa a rychlá příprava,“naznačila mluvčí firmy Agropol, pod kterou spadají i Táborské drůbežárny, Jana Kindlová.
Řada občanů preferuje kuřecí čtvrtky z chuťových důvodů. Zadní kuřecí maso je měkčí nežpřední.
„Nejraději mám zadníkuřecíčtvrtky se stehýnkem, které jsou chuťově nejlepší, prsíčka moc rád nemám. Pokud je někde v receptu psáno celé kuře, například pokud se má třebaplnit, tak ano, ale pokud vařím podle vlastní fantazie, kupuji si čtvrtky,“ potvrdil také Josef Novotný z Tábora.
Někteří občané oceňují i jiné druhy drůbeže než kuřecí.
„Přednostně kupujeme čtvrtky, protože maso je chutnější a měkčí, pokud se nás v rodině sejde víc, kupujeme kuře celé. Z drůbeže jsme nedávno zkusili také kachnu, měli jsme ji pečenou, koupili jsme ji celou a také byla dobrá,“ uvedl Petr Jelínek z Jetětic.
„Určitě lidé dávají přednost porcovaným kuřatům. Pokud vám domů přijde návštěva, málokdo má zájem o prsa.Celé kuře si lidé beroutřeba na grilování, často si kupují samostatná prsa na řízky a pro pejsky polévkovou směs,“ naznačila vedoucí táborské prodejny s drůbežím masem na sídlišti Nad Lužnicí. Dodala, že z drůbežího masa jsou kuřata jednoznačným favoritem, a to i z důvodu ceny.
Přesto celá kuřata z prodejen nezmizela. „Naši zákazníci například mají největší zájem právě o celá kuřata a potom o kuřecí řízky. Ve velké míře se kupuje maso chlazené, mražené je až na druhém místě. Trendem, který se v prodeji kuřat a masa obecně projevuje,je zvyšující se zájem o masa předpřipravená, která již nevyžadují žádnou další přípravu. Stačí je tedy dát na gril nebo rovnou do trouby. Tento trend u nás stále není ještě tak rozvinutý jako v zemích západní Evropy, nicméně je velmi zřetelný, protože i u nás zákazníci vítají možnost úspory času při každodenním vaření. Dalším trendem, který je čím dál tím znatelnější, je zvyšující se zájem zákazníků o zdravou výživu. U zákazníků tedy stále častěji vítězí zdravé selské kuře nebo krůtí a králičí maso,“ uvedla mluvčí Tesca Jana Matoušková.
Ceny kuřecího masa jsou v současné době na minimu. Může za to i fenomén ptačí chřipky, která sice nebyla v České republice primárním problémem, ale českým výrobcům způsobila problém sekundárně tím, že byli nuceni čelit dovozu dotovaného drůbežího masa ze zahraničí.
„Ceny jsou stále ještě nižší, než bývaly, chřipka byla ve všech okolních státech, kde tak vznikaly obrovské přebytky. Ty k nám výrobci tlačili pod dumpingovými cenami. Řetězce podle ceny potom vzaly raději kuřata brazilská nebo francouzská. Pokud jsme v Evropské unii, proti tomuto, bohužel, není žádná obrana,“ dodala včeraJana Kindlová z Agropolu.
Nahravá se anketa
12.4.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Doprava a logistika - Doprava a logistika Skladník 17 000 Kč

Skladníci, obsluha manipulačních vozíků skladník. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč, mzda max. 22000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Náplň práce:, Zajišťovat činnosti spojené s optimalizací skladovacích procesů a expedicí výrobků, Přijímání zboží, kontrola dodacích listů a dalších dokumentů doprovázejících zboží, Ukládání, kontrola a skladování zboží, Balení, paletizace a příprava zboží pro expedici , Odbavování, kusových a vozových zásilek, Manipulační práce, Zaskladňování výroby , Vedení příslušné evidence a dokumentace skladu zpracovává výrobní dokumentaci, Požadavky:, Středoškolské vzdělání, dobrá znalost MS Office (Excel, Word, Outlook, Explorer);, znalost NJ nebo AJ výhodou, praxe s řízením VZV , Poskytujeme:, zajímavé platové ohodnocení , zázemí stabilní rodinné zahraniční firmy., 5 týdnů dovolené, příspěvek na stravování, výhodná nabídka volaní v rámci firemního tarifu, výhodné ceny elektrické energie a zemního plynu, společenské akce - rodinný den, vánoční večírek, firemní chata v Orlických horách, motivující prostředí s vysokou pracovní samostatností a zodpovědností. Pracoviště: Aco industries tábor s.r.o., Průmyslová, č.p. 1158, 391 02 Sezimovo Ústí 2. Informace: Gabriela Procházková, .

Výroba - Výroba Mechanici a opraváři osobních automobilů 25 000 Kč

Mechanici a opraváři osobních automobilů Automechanik s praxí. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 25000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Náplň práce: oprava osobních vozidel, provádění demontáží, používání a obsluha diagnostických zařízení pro kontrolu technického stavu vozidel, zodpovědnost za vlastní výsledky., Požadujeme: schopnost samostatně pracovat, odpovědnost a pečlivost, kvalitu odvedené práce, týmovou spolupráci, ŘP.sk. B, výpis z RT., Pracovní doba: Po-Pá 8:00-17:00 hodin. Pracoviště: Andy-auta s.r.o., Vožická, č.p. 2504, 390 02 Tábor 2. Informace: Zuzana Jirousková, .

Doprava a logistika - Doprava a logistika Řidič skupiny B 120 Kč

Řidiči osobních a malých dodávkových automobilů (kromě taxikářů a řidičů dopravy nemocných a raněných) řidič sk. B - rozvoz mraženého zboží. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 120 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: ŘP sk. B, stravné, Kontakt: emailem, telefonicky.. Pracoviště: Cornet cz s.r.o. provozovna, Chýnovská, č.p. 535, 391 11 Planá nad Lužnicí. Informace: David Vobořil, +420 737 221 455.

Administrativa - Administrativa Recepční 14 000 Kč

Recepční (kromě recepčních v hotelích a dalších ubytovacích zařízeních) recepční + číšník/servírka v kavárně. Požadované vzdělání: úso (vyučení s maturitou). Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 14000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Základní znalost práce s PC, znalost anglického jazyka nebo německého jazyka, směny dle dohody, možnost HPP popř. brigády. Pracoviště: Cst s.r.o., hotel slávia, Husovo nám., č.p. 591, 390 02 Tábor 2. Informace: Jana Holakovská, +420 723 512 022.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

13. ročník soutěže Smrhovská brázda.
28

Koně i vozkové se smažili v brázdě pod smrhovským nebem

Rekonstrukce Budějovické ulice komplikuje průjezd Táborem už déle než měsíc.

Dopravu v Táboře čeká odlehčení

Kam můžete odnést kabelky

Tábor: redakce Táborského deníku, tř. 9. května 620.

Písecké ulice ožívají barevným folklorem

Písek - Program XXIV. Mezinárodního folklorního festivalu v Písku je v plném proudu už od 16. srpna.

Autobusy od bazénu zmizí

Tábor – Parkoviště u plaveckého stadionu v Táboře se brzy dočká avizované proměny, která si vyžádá investici zhruba 5 miliónů korun. Na jeho ploše se poměrně výrazně zvýší počet míst pro osobní automobily.

Turisté se loučí s Pochodem krajem pětilisté růže

Český Krumlov - Pochod krajem pětilisté růže v sobotu 18.8.2018 v Českém Krumlově končí. Další ročníky už nebudou. Turisté sepíšou jeho padesátiletou historii.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT