PÁTEK

* 19 hodin, Sezimovo Ústí

Skupina Covertrio se vrací do míst svého mládí po více jak třiceti letech. Od 19 hodin zahrají v sezimovoústeckém hotelu Hilton. Vstupné činí 80 korun.

* 20 hodin, Tábor - klub Milenium

Od 20 hodin vypukne v táborském klubu Milenium po téměř půlroční pauze další díl největší jihočeské klubové party elektronické hudby Welcome to the Jungle. Jako hlavní hvězdu naservírují projekt TEDDY KILLERZ Ruska.

SOBOTA

* 6 hodin, Tábor
Klub českých turistů Tábor pořádá 41. ročník dálkového pochodu a 35. ročník cykloputování Husitským krajem. Od vlakového nádraží se mezi 6 a 10 hodinou vydají příznivci turistiky na pěší trasy dlouhé 10, 17, 22, 34 a 50 km, cyklisté budu šlapat 25, 50 nebo 70 km.

* 9 hodin, Tábor
Pestré dopoledne pro děti plné her a soutěží je připraveno v divadelním parku. Za nepříznivého počasí se akce koná v divadelních foyerech. Na Sojčáku se rovněž od 9 hodin rozjede dětský den, který uvádí Pepa Lidral. Bude se soutěžit, hrát, svými vystoupeními pobaví děti klauni a nebude chybět ani jízda na koních.

* 15 hodin, Jistebnice
V kulturním domě se koná přehlídka ochotnických divadel Jistebnický guláš. Dnes se představí divadelní soubory Kapota (v 15 hodin), Voživot (v 19 hodin) a Forbína (21.30). Zítra uvidíte Studio dell´Arte (v 10 h.), DS Fikar ( v 16.30 h.) a DS Forbína ( v 19.30 h.)

* 16 hodin, Podboří
SDH Podboří zve na koncert nejpopulárnější kapely televize Šlágr Veselá trojka Pavla Kršky. Koná se na návsi.

NEDĚLE

* 7 hodin, Táborsko
V neděli se můžete zúčastnit 18. ročníku turistického pochodu Běží liška k Táboru. Start tras 10, 20 nebo 30 km je od 7 do 10 hodin v Plané nad Lužnicí od nádraží ČD. Cíl je v Táboře v ZŠ na náměstí Mikuláše z Husi, odkud je rovněž v době od 10.30 do 13 hodin start trasy pro zdravotně postižené a rodiče s malými dětmi v délce 4,5 km a upravitelné dle svých možností.

* 14 hodin, Tábor
Oslava dne dětí je připravena v lesoparku Pintovka. Zábavné odpoledne plné soutěží, pohádek a výtvarných dílen potrvá do 17 hodin.

* 14 hodin, Veselí nad Lužnicí
I veselské děti budou mít dnes oslavu. V parku za kulturním domem na ně čekají především soutěže se sladkými odměnami.

* 14 hodin, Soběslav
Spousta zábavy a her vás nemine, pokud se zúčastníte putování za vodníkem Nadýmáčkem. Vezměte si pevnou obuv, sportovní oblečení, pití, foťák a nezapomeňte také na pláštěnku. Sraz je ve 14 hodin u nádraží ČD.

* 14.30 Tábor
V Divadle Oskara Nedbala zahraje Divadlo Spejbla a Hurvínka Praha představení Hurvínkova Nebesíčka. Tentokrát se Hurvínek rozhodl, že naučí Žeryka mluvit lidskou řečí.

* 17 hodin, Tábor
Pěvecký sbor Hlahol Tábor zve své příznivce na jarní koncert. Koná se od 17 hodin v Masarykově domě.

Autor:Jitka Pecková